Det första skrattet

Nu är det vitt ute vill jag lova! Jag hoppas att allt smälter bort i morgon! Vill inte ha snö.. :(
Det är helt täckt med snö på backen. Helt vitt. Inte ett endaste litet grässtrå sticker upp.

Idag var alltså jag, mamma o syster, och Emil såklart, iväg till Kupolen i Borlänge. Hittade ett par byxor. Svarta jeans. Men, nu när jag haft på mig dom ikväll så börjar dom bli lite för stora i midjan.. :s Stretch i tyget. Så vi får väl se. HM blev det iaf och dom kostade endast 298 kr. ^^ Sen blev det en dopklänning till Emil. Babyproffsen hade en jättefin. Ser ut att vara lite kort i ärmarna.. men det får gå. Hon sa att det var stl 68 så.. Bra pris också. 499. Köpte en blå rosett till; 68 kr.

Emil skrattade riktigt ljudligt och flera gånger nu ikväll. Vi har börjat hålla honom framför spegeln i hallen. När han får syn på sig själv så skiner hela han upp och flinar som bara den! Och idag kom det, det efterlängtade första skrattet! Både jag och Andreas höll på att skratta ihjäl oss och självklart blev jag tårögd! Mammas prins!

Nu ska jag gå och ta över efter Andreas. Emil vill verkligen inte sova.. :s

Puss o Kram
<3


Nyklippt

Idag har jag äntligen varit hos frisören! Det var mer än behövligt. 50 kr kostade det också, hade nämligen ett presentkort på 250 kr. Tunnade ur håret väldigt mycket eftersom jag har hår för 3 personer, som Eva säger. Tog av en bra bit på längden också och sen klippte hon upp det. Vart nöjd. Inget kunde ha blivit sämre än det var iaf. Skulle nog behöva en plattång. En riktig. Får väl önska mig en i julklapp.
A har varit hos kiropraktorn idag igen. Han började få lite ont i ryggen. A var där för 2 månader sen och då låg hela 7 kotor fel. Gerry sa att om man gått så länge med fel i ryggen så kan det lätt bli att kotorna hoppar tillbaka. Nu låg bara 2 fel så det var ju bra ändå. Men nu får han alltså inte bära något på 4 dar igen. Lite drygt.. :s
Ikväll åkte jag o hälsade på min crosstrainer som min morbror lånat. Körde en halvtimma och det var alldeles lagom. Vädret har ju inte varit speciellt kul idag. Snö o regn. Så idag åkte vinterdäcken på. Måste beställa tid för bilen så dom får justera framvagnen. Vilken tur att morfar upptäckte det när han bytte däck. Sommardäcken var så utslitna på sidorna att trådarna var framme. Kunde ju ha blivit punktering när som helst! Så det är bara att beställa tid i morgon. Tur att det inte var vinterdäcken. Blir till att köpa sommardäck nästa år då. Tur att det är nästa år!

I morgon ska jag, mor, syster o Emil åka till Borlänge, Kupolen och inhandla lite nya kläder. Måste ju försöka hitta något fint till dopet. :)

Nu ska jag skynda mig att ta en dusch innan Emil vaknar igen. Han somnade inte förrän halv 3 natten som var. Klarvaken och glad var han. Och inte sovit speciellt mycket idag på dagen heller.. så jag hoppas han kan sova lite nu. Men.. han lär väl vakna om en stund o sen somnar han väl inte om på ett bra tag..

Jaja, det var det.
Sov gott folks!
Kram <3


En rumsren karl?!

Jahapp.. gårdagen slutade med promenad, soppa och sen somnade jag före 12. Annars brukar vi ju inte somna förrän vid 2-3. Vi är nattmänniskor.. ^^
Har stresstädat idag, inte slarvigt, men det gick fort. Fan var karlar skitar ner! Iaf min.. undrar verkligen när han ska bli rumsren. Han är fan snart 30! (njae.. 3 år kvar men ändå). Fast han är allt bra go ändå.. o världens bästa pappa! Min älskling!
Sitter här efter att ha ätit lite. Emil sover. Får snart besök av Anneli som ska hämta stumpbyxor som jag fått ihop. Nu ska dom alltså skickas ner till Etiopien. ^^ O fler vändor lär det bli!
Mitt huvud värker. Tror A tog den sista huvudvärkstabletten.. ska iaf ut på en promenad snart och hoppas på att det blir bättre. Frisk luft är aldrig fel!

Håller på att bli tokig på ungarna utanför. Säkert en 5 stycken som springer ut o in i trapphuset o skriker o gapar. Har sagt åt men vad hjälper det.. GRR!

Nej, här blir inga barn gjorda.
Puss på er <3

Stora killen

Upp i tid för att tvätta. Skönt när man inte har så himla mycket tvätt. ^^
Sen fixade vi iordning oss. Villgott nästa. Vaccinationen gick bra. Emil vart lite ledsen men det gick över ganska snabbt. Han väger nu 7085 gram och är 63,5 cm lång. Han börjar bli tung nu, lilla skrutten! <3
Emil träffade lilla Nora också. Så stor hon blivit. :)

Senare på eftermiddagen så kom Johanna förbi en sväng. Pratade om allt mellan himmel och jord.
I morgon ska vi nog följa med Johanna o Kevin och hälsa på Emelie och Thilde. :)

A har suttit framför sin dumburk o kollat på Leksand - AIK.
Suck!

Annars har väl inte så mkt hänt.. tagit mig an disken och hängt upp tvätt på tork.
Ska bädda rent i sängarna ikväll. MYS!
Känns som jag glömt något.. men jag vet inte vad det är. Så jäkla irriterande!

Ja.. så intressant var inlägget ikväll!
Sov gott ^^
Puss på er!

Ordning o reda!

Jahapp. Nu är alla papper iordning och insatta i pärmar, prydligt under olika kategorier. Det var på tiden! Nu är det bara att försöka sätta in framtida papper i pärmarna så det slipper bli högar.
Tvätten är sorterad också, för i morgon har vi tvättid. Haft tvättid en gång i veckan nu och det går ju supersnabbt o inte har man så himla mkt tvätt heller. ^^
Imorgon har vi också föräldrargrupp. Sen ska Emil vaccineras. Plutten då. Men det kommer nog gå så bra! Vägas o mätas ska han också göra. Enligt A´s beräkningar ska han väga runt 7200. Men man vet aldrig. Stora killen.
Det är så mysigt nu när han är med mer. Flinar när han ser en o pratar med en. Gråter endast när han är trött o hungrig. <3

Skickar en tanke till Anna. Jag hoppas du blir frisk snarast så du slipper öroninflammationen. Kramar i massor! <3
Nej, nu ska jag lyfta över Emil i spjälsängen o sen ska även jag krypa ner i sängen och försöka sova.. hur det nu ska gå till. Pigg pigg pigg.

Godnatt på er iaf!
<3


Jag fattar inte hur man kan vara så sjuk.. :(

Slänga fram patten.. ^^

Jahapp.. dagarna bara rusar förbi. Man hinner knappt vakna förrän det är dags att gå och lägga sig. ^^
Idag så tog jag o systeryster och Emil en liten promenad ner till mormor o morfar. 40 minuter tog det och det var alldeles lagom. Senare kom A och hämtade oss och vi åkte hem. Sen kom Johanna förbi och hjälpte mig ner med lite grejjer till källaren. Tack! Tog sedan en promenad, skönt! Vart ytterligare 1 h och 20 minuter. 2 h promenad idag alltså. :)
Tänkte ta mig i kragen nu och rensa undan lite papper o skit som bara ligger. Har lånat hem en såndär hålslagare och ska sätta in allt i pärmar. ^^ Det är bra när man vet vart man har saker o ting. Ska ta o rensa ur stora garderoben någon dag här framöver också. Fast Johanna tyckte det var ganska städat ändå. Äsch, vad vet jag.
Sitter o funderar på hur många tårtor det kommer gå åt till dopet. Ca 75 personer kommer.. Vad tror ni?
Ska ta o kika på dopklänning nu i veckan också. O sen ska jag fixa lite annat smått o gott. ^^
E  har somnat. Inte för natten kan jag tro. I natt somnade han vid 2. Funderar på om magen krånglar lite igen. :s Har slutat amma nu. E vägrar brösten på dagarna. Nätterna funkar bra. Skönt. Bara att lyfta över honom i vår säng o sen är det bara att "slänga fram patten", som nån uttryckte det. :)

Ska ta o kika på Andra Avenyn nu.. ^^
Puss på er <3


En bättre dag

Ja, den här dagen har varit kanon. A började jobba vid halv 12, jag o Emil vaknade en halvtimma senare.. :)
Åt lite frukost och sen började vi knata mot Vasalunden. Där mötte vi upp Johanna o Kevin och sen gick vi bort till dollarstore, o sen hem. Sammanlagt vart det 2½ h promenad. Det känns, vill jag lova!
Lagom tills vi kom hem så slutade A och vi delade på oss. Åkte ner till mormor en sväng, som förövrigt är i Sthlm o kollar på Christer Sjögren. Hon kommer hem i morgon o jag tänkte jag skulle vara lite snäll o göra eld i kaminen åt morfar så han skulle slippa det när han kom hem från älgjakten. Men det var redan 20,5 grader varmt inne så jag skippade det. Bryggde lite kaffe o tog mig en kopp o slog på tvn. Skönt! A o E var i vanlig ordning hos farmor Ulla.
Nyss duschat o E sover. A kollar på hockey. (Vad annars...)

I morgon hoppas jag återigen på en promenad, om min rygg tillåter. Känner mig lite stel.
Men men. Jag ska iaf gå en promenad till innan måndag. :)

Skeppohoy!
Puss på er <3


Sluta med måsten - börja med vill.

Ibland känns det bara som jag vill dra något gammalt över mig! I dag har det varit en sån dag. Huvudvärk o trött. BLÄ!
Först nu på kvällskvisten som jag piggnat till. Känner mig lite stressad över allt jag ska göra. Måste ner med säng-gaveln till förrådet, dit ska även utemöblerna på balkongen och diverse krukor i olika storlekar som förövrigt bara står där på balkongen o ser halvt missnöjda ut. (Lr ngt). Skulle behöva dra igång snabeldraken också (dammsugaren för er som inte vet.) Tvätta ska göras på söndag. Måste ringa o beställa tårtor till dopet, välja psalmer o musik som ska spelas. Måste ringa o säga upp medlemsskapet från Nalle Puh-klubben. Måste åka iväg o kasta några växter nere vid mormors kompost. Ena palmen i vårat sovrum har drabbats av svamp. Ja, det växer alltså svampar i jorden. Usch. Nedre palmbladen bara hänger medan övre delen spretar åt alla håll.
Måste skicka in papper till Folksam om bilen.
Måste åka iväg till kyrkogården och sätta dit lyktan på Emils farfars grav..
I en tidning jag läste stod det att man ska sluta med alla måsten och börja med; Vill. Men ibland går det inte. Om man skulle sluta med alla måsten så skulle ju allt typ förfalla?


Kliar hemskt mkt i Emils mun. Måste köpa en bitring.

Jaja, dags att sova kanske. Det är en dag i morgon också, och förhoppningsvis blir den dagen bättre än den som varit!
Godatt

Fortfarande förkylda...

Fortfarande förkylda men är mkt bättre nu än förut. Lite hosta kvar.
Idag har vi inte gjort så himla mkt. Hälsat på hos gammelmormor en stund. Moster Sara o mormor Gunilla var där. (Emils moster o mormor alltså..) Träffade på lite släkt på ICA idag när jag var där o handlande soppa.. ^^ Inger sa att om barn varit förkylda i mer än 4 dagar så smittar dom inte. Stämmer det? Vi har ju varit förkylda i över 1 vecka nu och inte velat träffa några andra mammor som har barn. Onödigt att smitta ner dom som är friska.

Annars.. inget speciellt. Allt är sig likt! :)

Puss <3

Dunderförkyld! BLÄ :(

Host o snörvel. Trött o seg.
A är med E hos farmor medan jag är hemma o tvättar. Mamma o pappa har precis varit här och dumpat av syrrans 120 säng.. vi bytte. Hon tar våran 160. Varför byter man en dubbelsäng mot en enkelsäng? Jag dör om jag ligger en natt till i våran dubbelsäng! Känns som att ryggen går av på mitten snart. Så nu har vi 2st 120-sängar. Fast jag har inte ställt ihop dom. Det är ju bara en tidsfråga innan vi köper en riktig dubbelsäng! O Andreas är ju ändå utslängd från vårat sovrum ^^. Bara Emil som får sova bredvid mamma! :) O om vi vill krypa ihop i en 120-säng så är väl inte det så fyskam heller. Mys mys. Men då får Emil sova i vaggan :)

Nej, nu lär jag väl hämta resten av tvätten. O sen ska jag slå på kaffebryggaren. Dom kommer nämligen tillbaka, mor o far!

Inget party för mig idag med tanke på min förkylning! En annan gång! :)
Ha det så kul tjejor!

Puss <3

Från mage till rygg

Owi owi, igår blev vårat hjärta hela 3 månader. Fattar inte vart tiden tar vägen.
Och idag vände sig plutten från mage till rygg! Jag hade ett ögonvittne, så det känns bra! :) La ner honom på mage på täcket på golvet hos mormor o morfar, och vips så låg han på rygg. Pappa Andreas var förstås hemma.
Jag o Emil tog oss en promenix idag till ja, mormor o morfar. Skönt att få lite frisk luft o det tyckte nog Emil med. Han sov heeela vägen. Pappa A skulle sen komma o hämta oss, men glömde bilbarnstolen. Så det var bara att vända om!

Har varit med mormor till kiropraktor Gerry idag. Såg bra otäckt ut när han knäckte henne.
Jag hoppas hon blir bättre snart. Ska också beställa tid dit. Men han tyckte vi skulle vänta med tanke på att mitt bäcken fortfarande inte är stabilt. Ett år efter man fött barn sa  han...om jag inte hade andra problem. Han sa att vi kunde ta itu med dom ifall besvären var från naveln o uppåt. Och det har jag ju.. så vi får se. Finns så mkt annat jag med vill göra. Måste beställa tid hos frissan också. Måste A också göra. Han hotar med att raka av sig håret men jag säger bestämt NEJ NEJ NEJ! Å än så länge sitter det kvar på huvudet!

Blev bjuden på partaj i morgon. Vi får se om jag går dit o är social. Men för  min del blir det nyktert. :)

Jadu, ska strax fixa iordning lite fredagskäk.
Funderar på om vi ska göra nåt med kyckling eller vad det nu kan tänkas bli.
Tråkigt när huvudet är tomt på idéer!

Hoppas ni får en bra helg allihopa!
Puss <3

Fullspäckat

Ja, det kan man väl säga. Sabina o Benji har sovit hos oss i natt. Eftersom Samuel är borta på jobb o Andreas jobbar natt så passade det ju utmärkt! :) Sötnosen Benji somnade redan vid 9. Emil däremot.. somnade först klockan 01. Han grät o skrek.. :s stackare. Tror han har ont i magen. Han visade iaf tydliga tecken på det idag. Han försökte stånka o blev alldeles röd i ansiktet o sen börjar han gråta. Stackarn. Det slutade med att han somnade på mig. Mammas skrutt.
Jag o S somnade vid 3, upp igen klockan 9. Åt lite frulle o sen packade vi i våra små skruttar i vagnarna o rullade vi bort till Sabinas farfar o farmor. (S farfar o min morfar är syskon) Fikade lite o pratade. Sen rullade vi vidare till Villgott, men var bara där en snabbis. Nadine o Gustav var där, Linda o Milton var där, Sussie o Alexander var där, Hanna o Maya var där.. o några fler. :)
Mamma var nyss här o lånade med sig Emil hem. Så nu är jag barnledig i några timmar. Hon ville såklart att Emil skulle sova där.. men både jag o Andreas kände att vi ville ha våran skruttis hemma. A btw är på hockey.. ovanligt.

Jag ska åka iväg till mormor min o ta en kopp kaffe! <3
Puss på er

Vetenskap..

En vestenkalpig unsdernöking gjord vid ett untivseriet i Enlgand har visat att utfiall de två fösrta och de två sista botskevärna i alla orden i en text är ritkigt plecarade, spelar det liten roll i viklen orgnindslöfjd de övirga boskvätrena i orden kommer. Tetxen är fullt läbsar t.o.m om de andra bokestävrna kommer hullorebmuller! Detta eftorsem vi inte läser varje enkisld botksav, utan ser bidlen av ordet som hehlet..


Pappa bad mig läsa den här texten. Och eftersom jag läst den förut en gång så tänkte jag att jag ska visa honom på nätet "ett utdrag" där bokstäverna är hullerombuller.. Då slog det mig att den texten jag precis läst redan var hullerombuller.. :) Sånt är livet..


Puss på er <3

Emil tycker att kameran är besvärlig.. ^^




Kärlek är inte bara en känslosak

Vi kan uttrycka och visa vår kärlek på olika sätt.
Det är viktigt att känna till vilka behov ens partner har,
så att man uttrycker kärleken på ett sätt som svarar mot hans eller hennes behov.
Ofta gör vi misstaget att tro att om vår partner verkligen älskar oss så har han eller hon en magisk förmåga att läsa våra tankar och förstå vad vi vill ha utan att vi ber om det. Men så är oftast inte fallet.
Du kanske behöver fråga din pojkvän eller flickvän hur du ska visa din kärlek? Ska du köpa rosor, vara mer öm och tillgiven??
Eller ska du erbjuda dig att städa toaletten fastän det inte är din tur? Ofta för vi misstaget att tro att vår parner har samma behov som vi själva har.
Han kramar henne väldigt mycket och tror att hon har ett lika stort behov av kroppskontakt som han har. Men det har hon kanske inte alls..
Hon ser det som ett större kärleksbevis att han bara är tillsammans med henne och lyssnar engagerat när hon berättar något..

Hur vill du att din partner ska visa att han eller hon älskar dig?


"Håll kärleken levande - Alf B Svensson"


d:fi schampoo & conditioner



Testade denna produkt häromdagen och jag måste säga att jag blev glatt överraskad!
d:fi kostar från 135 kr.
Doftar underbart gott!


Barnskratt värmer hjärtat!

Happ, idag har det regnat o varit allmänt trist ute. Inte roligt. Jag o Sabina funderade på om vädret påverkar våra humör.. och så kan det nog vara! Jag är säkert inte ensam om att tycka det.
Det var meningen att jag o Emil skulle till Villgott idag (babycafe) och umgås lite med andra mammor o barn, men jag kände att jag inte orkade dit idag. Seg seg seg. Men dagen blev iaf bättre senare. Jag skjutsade A till S och dom skulle spela pingis. Jag o Emil hämtade upp Sabina o Benjamin och sen for vi iväg till min mormor o morfar o hälsade på. Skruttarna fick ligga nakenfisar på ett täcke. Höll i Emil så att han "stod".. och såklart kissar han. Så nu har mammas pojke kissat stående. Haha. Tur att inte Benjamin låg framför. Då hade han blivit nerkissad! :) Skrutten somnade en stund. Benjamin var så snäll att han lånade ut sin snutte till Emil. Han somnar nästan på en gång bara man lägger en filt på huvudet o över ögonen. Han var trött stackarn. <3 Morfar kom hem.. och då fick Benjamin roligt. Så himla sött! :) Barnskratt värmer hjärtat! Nästa vecka ska vi övernatta i deras stuga. Ska bli skoj. :) Finns ju alla tillgångar där. Tv, kök, toalett, dusch, loft.. ja, allt man behöver! :)

Ikväll har jag rensat ur Emils kläder. Jag får nästan lite ångest över att tiden har gått så himla fort. Hans små bodys som han hade på BB o små små strumpor. Mammas skrutt! Han blir ju iaf 3 månader om en vecka. :)
Sabina bokade tid åt mig på Villgott för barnfotografering. Ska bli skoj! :)
O jag MÅSTE styra upp o ta ett kort på mig, Andreas o Emil o skicka in till tidningen. Vi har ju inte varit med än! Skäms på oss!

Nu ska jag fixa med annat. :)
Puss på er <3


RSS 2.0