Våran lilla Emil <3








Det bästa som hänt oss!


Gott Nytt År!

Hej på er!
Slänger in ett inlägg såhär innan det är dags att fara ut på äventyr.
Skämt o sido, jag o Emil ska åka ner o önska min mormor o morfar ett gott nytt år, och sen far vi vidare hem till mina föräldrar och där ska vi spendera vårat nyår. Det ska bli riktigt mysigt! :)
Andreas jobbar. :( Första nyåret utan honom. Men det ska nog gå bra. :) Börjar runt 4 o slutar 8 i morgon bitti. Kul!

Nytt år och allt. Oftast på nyårsafton brukar jag har en himla ångest sådär innan klockan ska till o slå 12. Ångest över att jag inte åstakommit något under året som gått. Den ångesten hoppas jag ska ha lagt sig ikväll eftersom år 2008 har varit det bästa! Emil <3
Önskar alla ett riktigt gott nytt år!



~ Ny dag, nya möjligheter! ~

God Fortsättning!



Hoppas alla haft en riktigt mysig jul fylld med kärlek och gemenskap!
Kram på er!


Emil och Hampus



Kotilainen Nyquist om jag får be. ^^


Födelseannons

Emils födelseannons ^^

Bättre sent än aldrig! :)


^^


Migrän och illamående

Migränen håller på att släppa. SKÖNT! Pronaxen är nog den bästa värktabletten. ^^ Fick det utskrivet förut för att bli av med min migrän men nu finns det ju receptfritt. Hurra! Oftast när jag sovit konstigt och har värk i nacken/axlarna så är det kört. Då är det bara att släcka och gå o lägga sig.
Mamma tog Emil idag så att jag skulle få vila lite. A jobbar nämligen natt. Trodde först att jag hade åkt på vinterkräksjukan för jag mådde så illa. Men det brukar ju bli så, migrän - illamående.
Ska försöka få i mig någon mat innan jag åker iväg.  Jag o Emil ska sova hos mamma o pappa i natt.
Snart är det julafton. Julkänslan finns inte riktigt.. har längtat som en tok men nu känns det bara såå.. tomt?
Alla paketen är iaf inslagna o klara o ligger under granen. :)
Idag slängde vi på julkorten i sista sekunden. Vi är lite sent ute. ^^ Men, bättre sent än aldrig och det står ju faktiskt Gott Nytt År på dom också. ^^
Har också fått en massa julkort. Söta ni är som skickar! :D

<3


En snabb update

Idag har vi varit hemma hos Johanna, Micke o Kevin. Kevin fyllde 1 år igår, grattis skrutt! :)
Sitter och landar lite innan vi ska iväg till L, T och N. ^^ Var meningen att vi skulle äta lite julmat men jag tror varken jag eller Linda hade nån större lust att laga mat idag. Så vi åker dit o fikar istället. ^^
Igår var vi på stan med Sabina och Benjamin. Samuel bjöd på Kina-mat så jag och Sabina o ungarna åt på restaurang. Sen hälsade vi på hemma hos Sabinas föräldrar (hennes pappa och min mamma är kusiner). Kul att ses tycker jag!
A jobbar på nyår. :( Hade velat vara tillsammans hela familjen nu när vi har Emil. :s Men men..
Annars är det väl inte så mycket nytt. Lägenheten ser ut som en svinstia - och jag orkar inte ta tag i det.

Nej, nu är det dags för bjölbyte. Här luktar det minsann inte jordgubbar.

Lite kort update sådär..
Kram <3

Myspys med Linda o Nora

Vaknade sent som alltid. Skönt att få sova på mornarna. :)
Jag o Emil tog en promenad hem till Linda o Nora. Tobbe jobbade såklart o Andreas skulle träna o fixa lite.
Nu fattar jag iaf varför högberget heter just högberget. Fy fan vilken dålig kondis jag har. Trodde jag skulle dö mitt bland alla uppförsbackar.
Linda o jag har pimplat kaffe o pratat om allt mellan himmel och jord. Vi är så sugna på att åka o hälsa på
Camilla, Adam o deras sötis Alicia. Dom har nämligen köpt hus och fick nycklarna häromdagen. Vi bara väntar på att Camilla ska ge oss klartecken så vi får åka ut och kika!! :)

I helgen ska vi mysas med Linda, Tobbe o Nora. Vi ska spela Mario World och äta gott. ^^
Och sen har jag frågat snickar-Tobbe om han vill hjälpa oss tapetsera om. O såklart ville han det! :)

Nu ska jag lägga en trött Emil!
Sov gott <3


Mina älsklingar!



Pappa Andreas o lille Emil <3

E vägrar att ligga ner o sova middag.. såhär har dom senaste 3 dagarna sett ut. ^^
A fyller förövrigt 27 år idag. :) Snart kommer min familj o grattar.
Har bakat tårta! :)

Pussiluss

Förslag på present

Dagen har varit helt ok. Jag o Emil tog en promenad ner till mina tremänningar o mammas kusin och hälsade på en sväng. Fikade. Elin somnade i Ansis knä, och Emil i mitt.. o där satt vi med våra småttingar o drack te. :)
A hade lagat tacos tills vi kom hem o det var så gott så!
Förövrigt är allt bra, förutom min rygg som går av när som helst. Inte roligt alls.
Måste också gå till en såndär kiropraktor. Men får vänta tills Andreas blir helt bra.
Snart fyller A år också. Har inte en susning om vad jag ska hitta på i present. Förslag?

Nu vaknade pluttis!
Over and out

Illamående..

En konstig dag. För det första så var det helt omöjligt att somna natten som var. När klockan var 20 i 5 hade jag fortfarande inte somnat och jag skulle upp halv 8. Vet inte varför.. men det är alltid så när Andreas jobbar natt. Kanske på nåt vis spänner mig. På bvc pratade vi som jag skrev sist om mat. Sen vägde vi o mätte. 7935 gram och 67,5 cm lång. ^^
Sen var det bara raka vägen hem och sova. E somnade också. ^^
Hämtade Sabina o Benjamin. Sabinas farmor kom hit med en julklapp åt Emil. Vi fikade lite o pratade. Trevligt! :)
Kvällen har varit riktig illa. Så fort jag kom hem från att ha skjutsat hem S och B så stupade jag i säng! Så fort jag slog upp ögonen så mådde jag illa. Huvudvärk. Tänkte att jag åkt på magsjuka lr ngt.. men efter några timmars sömn så känns det bättre.

Nu ska jag skriva klart julkorten så att det bara är att posta i morgon. ^^
God natt!

Ännu en person försvunnen..

Borde egentligen ligga i sängen för längesen. E somnade vid ett (superglad) och vi ska upp med tuppen i morgon. Bvc redan vid halv 10. Vi som brukar vakna vid 12-1. :) Men, det är bara bra om vi går upp i tid för engångsskull. Tänkte sätta klockan på halv 8, då hinner jag duscha innan E vaknar. A jobbar natt o slutar 9. I morgon ska vi prata om mat. E har fått smaka morot, potatis, majs, potatis och laxpure, katrinplommon, blåbär och senast var grönsaks och kalvköttspure. Allt har gått jättebra att äta, men laxen var ingen höjdare. E har också fått prova majskrokarna. Dom gillar han. Gröt får han också, havregröt. Gott. ^^ Inga problem alls. Dock får han inte så mkt av allt. Bara fått smaka någon tesked. Men favoriten är helt klart morot! Ska bli intressant att se hur mycket han ökat i vikt. Börjar bli tung nu skruttis.
5 månader blev han idag.. eller ja, igår. 9:e. Stora killen. Förstår inte, tyckte nyss han föddes.

Läste nyss på aftonbladets hemsida att ännu en person är spårlöst försvunnen. Hallå? Vad är det som händer?

Jaja, nu är det nog dags att förflytta sig till sängen.
Emil vaknade just..

Snack snack snack...

Blir lite ledsen.. någon som påstår att jag gnäller över att jag får ta hand om Emil?
Vill bara poängtera att A knäckt rätt sin rygg och inte fått bära tunga saker framför sig på över en månads tid. Det tar på en kan jag bara konstatera. Både psykiskt och fysiskt! Såklart har A gjort andra saker, som att leka, byta blöja och klä av och på. Nattat mm. Blir bara så irriterad över att folk måste snacka. Man hör det man vill höra, antar jag..

A och E har varit hos farmor o hälsat på idag. Jag, mamma o syster åkte ner till våran söta mormor o hälsade på. Mysigt!
Plockat lite här hemma. Ska sätta mig nu o skriva en "Ingen reklam tack-lapp" och sätta upp på dörren. Vill jag läsa reklamen så är det bara att åka till mormor. :)
I morgon ska jag, Emil, syster, mamma o mormor åka o hälsa på morfars syster Anna-Lisa. Tänkte skriva ut en söt bild på min skrutt som hon ska få. ^^ Lämna tillbaka släktforskningen ska jag också göra. ^^

Vart inget baka av som jag skrev tidigare att jag hade sån lust med. Ingridienserna finns hemma men jag har inte haft någon ork. Har varit trött o slut.

Nej.. ingen-reklam-tack-lapp var det ja..
Morsning korsning!

Becker och Becker

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.666913

Haha, jag kan inte göra annat än garva! ^^



Fler avsnitt finns på tv4.se


Lussekatter och pepparkakor

Fast, jag kör med mjuk pepparkaka istället tror jag. Nämligen så att jag är i bakar-tagen. Är så himla sugen på att baka. :)
Så, inköpslistan är precis färdigskriven. Ska bara vänta på att A ska komma hem från fotbollsträningen och sen ska jag o systeryster gå till Willys (eller om vi tar bilen...) och handla lite. Måste köpa ersättning till Emil också.
Han är förrästen mycket bättre i magen sen vi började med bifidus. Men, tror jag ska ge honom ett mål varannan dag istället för ett mål varje dag. Förut bajsade han typ var 5:e dag och det var tydligen lite. Hård var han också och stånkande så han skrek. Stackars mammas älskling. Men nu bajsar  han 1-2 gånger om dagen. Dom säger att barn som dricker ersättning ska bajsa iaf varannan dag. Så, ja.. Nog snackat om bajs. ^^
Emil är förövrigt väääldigt pigg på nätterna. :s Inte roligt. Klockan har varit både 3 och 4 innan han somnat för "natten". Först somnar han vid 10, halv 11 på kvällen.. vaknar runt halv 1 och sen är han jättepigg o ligger o pratar och flinar. Vad gör man? Tar inte upp honom utan låter han ligga kvar i hopp om att han kanske ska somna om. Men nej!
Är det dumt att han sover så länge på kvällarna? Ska jag ta upp honom tidigare på morgonen? När Emil väl somnar så sover han till halv 12 eller till och med till 1 på eftermiddagen. Tips nån!? Har hört om att barn blir lugna av röda lampor?

Syster är som tidigare skrivet här och hälsar på. Vi har ätit lite mat. Gjorde en röra på quornfärs, majs, lök, krossade tomater och kryddor. Kokade fullkorspasta o hade i det i röran. Gott!
Mamma var också förbi en snabbis. Var egenligen meningen att vi skulle åka dit och äta mat sen vid 19. Men, pappa har fått feber och ligger sjuk. Stackarn. :(
Hoppas på att julkorten kommer på måndag. ^^ Beställde 20 stycken. Skulle gå på 79 kr. Frakten skulle dom bjuda på till den 9:e Dec eftersom dom var liite försenade vad jag fattade det som. Annars skulle det gå på 108 kr. Billigt tycker jag.
Dock tror jag att jag beställde för få. Satt o skrev en lista (jag och mina listor) på vilka vi skulle skicka till.. jag kom  upp i 21 stycken. Tur att vi införskaffade våran skrivare. Den är verkligen bäst!
Vi fick bilderna från fotografen här för ett tag sen. Scannade in bilderna och skrev ut med fotopapper. Man såg inte ens att det var en kopia! :) Så, i värsta fall får jag väl scanna in julkorten med. :)

Nej, nu ska jag fixa lite innan Emil vaknar från middagsluren!
Ha det gott i snöovädret!
<3

Jul är kul

Försökte uppdatera igår kväll men nejdå. Vill inte fungera riktigt..
Så nu gör vi ett försök.

Nu snöar det minsann vill jag lova. Snöflingorna är ju nästan lika stora som dasslock. ^^
Lite slirigt ute nu. Skulle skjutsa systeryster till Grängesberg o halkbanan. Lite otäckt tyckte jag. Men det gick bra.
Emil var tomte igår. Mammas älskling. Idag är han pepparkaka. Mormor undrade vad han skulle vara imorgon. Hehe.
Tycker bara det är så himla mysigt. Skulle ju försöka ta lite nya kort idag men batterierna till kameran var slut. Så jag får ladda dom till i morrn.
Häromkvällen kokade jag tomtegröt. Gott. Syster kom förbi o åt.
Och så idag har jag ritat mönster till pepparkakshus. Så någon dag ska jag baka tänkte jag.
Var meningen att Emils kusin Emilia skulle komma i helgen som var o vi hade då tänkt baka. Men syster hennes hade vattkoppor. Så då vågade jag inte ta hit henne.

Annars har väl inget så mycket hänt.
Håller på o laddar batteriet till skruvdragaren. Ska sätta upp en hylla i Emils rum så det blir klart.
Vill tapetsera om våra sovrum. Vårat är grönt och jättefult. Emils är lila. Skulle vilja tapetsera hans rum ljusblått o kanske en fondvägg och köpa wallies - fiskar. Akvarium-rum. Eller kanske ljusgröna tapeter med nån cool fondväg och sedan sätta upp wallies - vilja djur, och göra hans rum till en djungel. Ja, vad vet jag. Finns ju massa kul att göra. :)

Snart kommer A hem från träningen. Då ska jag passa på o pyssla lite. :)
Puss på er! <3

Mammas Tomtenisse ^^


RSS 2.0