Köksbrand

Todiloo!
Jag sitter här och sneglar med ena ögat på det okända och det andra på vad jag skriver medan min mun tuggar popcorn. Vi ska snart gå och sova, har fixat iordning köket och försökt få bort stearin-rester från köksbordet. Det hände nämligen en liten olycka idag som kunnat sluta.. ja usch jag vet inte hur.
Hade gjort lite mysigt i köket, tänt 4:e ljuset i adventsljusstaken. Gick in i vardagsrummet och plockade och var borta i MAX 5 minuter.. sen gick jag tillbaka. I eld och lågor stod hela ljusstaken och brann och det hade precis börjat brinna i duken på bordet. Fick tag på en kökshanduk och kvävde elden.. men fy vad otäckt! TÄNK om jag hade glömt bort allt.. och upptäckt elden flera minuter senare. Hela familjen var ju hemma men ingen märkte något. Jag ska hädanefter köra enbart med stearinljus i ljuskopp eller blockljus! Dessa ljus hade jag köpt på butiken som ligger där man ska åka upp till Åhlénsparkeringen.. ni som bor här vet vart jag menar. Det kortaste ljuset (som troligen orsakat branden) var det hälften kvar på när jag tände det.. den enda anledningen borde ha varit att elden käkat stearinet fort som f*n! För jag vet att förut när jag tänt samma ljus så har det gått fort för ljuset att minska.. Kan säkert finnas andra anledningar också.

Grejtsat lite med paketinslagning nu ikväll. Har även varit nere hos min söta mormor och monterat ihop ett minikök som E ska få i julklapp. ^^ Denna jul kommer bli rolig!! Ska bli så kul att se hur E reagerar när tomten kommer in genom dörren och se reaktionen när han öppnar sina julklappar! ^^

Nej, nu ska jag krypa ner i sängen!
Kram på er

Fryslort!

Kände att en svart blogg talade emot mig själv. Den var helt ok, men kanske inte riktigt jag. Så nu får den vara vit ett tag.. ^^ Läste på en sida på nätet att svart egentligen borde vara en färgglad färg istället för att förknippas med sorg osv. Varför? Blandar man alla färger som finns får man svart. Kort och gott! :)

Jag är nyss hemkommen från skolan. Det var INTE skönt ute kan jag lova! Vi har - 12 ute nu.. och det känns! Emil och jag ska ta och åka ner till gammelmormor medan pappa A ska åka med sin kära mor och handla lite julklappar. Tänkte jag skulle höra med min mor om hon i morgon har lust att vara barnvakt några timmar så vi får åka och handla dom sista klapparna. ^^

Innan jag börjar packa skötväskan ska jag avsluta här och sätta på mig ett par raggisar! VÄL BEHÖVLIGT! Jag är en riktig fryslort! ^^

Hoppas alla får en toppendag!

Lussebullebak

Hej på er i vinterkylan!
Ja, nu kan vi väl iallafall säga att det är vinter. Det blev så ljust och fint helt plötsligt.
Det värsta dock med vintern är för mig detta vinterväglag. Jag verkligen HATAR att köra när det är halt o jävligt. Men, jag har ju ett val. Jag behöver väl nödvändigtvis inte köra bil.. jag får väl be A! :)
Jag är mycket inne på det här med att man har egna val och att man som person väljer själv hur man ska agera, reagera osv. Ett eget ansvar för sina handlingar osv. Det är väl inte så dumt va?

Sitter här med en kopp kaffe, Emil sover och A är iväg och borrar ett till bowlingklot han köpt.. snart påväg hem förhoppningsvis! Jag skulle behöva fly fältet och knata iväg till affären och köpa mjölk.. och jäst och lite annat smått o gott. Tänkte nämligen baka lite lussebullar och frysa in. Jag som är så huslig (faktiskt!) har inte bakat nåt inför julen ännu. Eller jo, om man ska räkna med pepparkaksbaket som vi gjorde hemma hos Sabina då, dock är dom slut. Så ja, idag blir det lussebullebak. ^^

Tvättid idag också. Ska bli förjäkla skönt att få bort dessa högar här hemma. Vi fick mormor och morfars tvättmaskin som dom haft i 3 år eller något, mormor kom ju på att dom behövde en större, så då fick vi den gamla. Guld! Vi ska bara ringa och få en kran insatt och el dragen.. men det får bli efter jul!
Känns lite sådär surt att behöva kosta på tusenlappar på en hyreslägenhet.. i vissa hyreslägenheter finns det redan draget med el och kran finns (som i våran förra lägenhet).. men ja. Tycker det borde vara obligatoriskt. ^^ :) Det ska iallafall bli skönt att få tvättmaskinen installerad så det slipper bli som det blir. Tvättider finns det INTE gott om - även om man är ute i god tid!

Aiai, hoppas alla får en bra dag!


Kort update

Tjohooo på eder alla.
Jag blev trött på min gamla enkla design och gick in på snyggareblogg.se och lånade en stil sålänge.. Jag ska eventuellt läsa webbdesign nästa termin, så förhoppningsvis kanske jag lär mig det här med att designa bloggar. Detta får duga sålänge.
Nästa termin alltså.. ja, jag har faktiskt sökt en kurs på Umeå Universitet - Pedagogik A. Detta är en distansbaserad kurs och jag är bra sugen, samtidigt som jag vill läsa Företagsekonomi, Rättskunskap, Webbdesign och lite annat smått o gott.. Jag får se hur jag ska göra med allt det där. Om jag kommer in på pedagogik-kursen så kommer jag nog att gå den. .. som Erik säger, NOG och VÄL är osäkra ord i meningar.. ^^

Idag fyller alltså A 28 år. Familjen har umgåtts och kikat runt lite på stan. Mamma, syrran, mormor o morfar kom hit och firade lite. Lugn o skön dag med andra ord! Inte långt kvar till 30 nu.. :) och då blir det satyg kan jag lova.

Å, jag är så sjukt sugen på att göra något äventyrligt. Bergspromenad, åka? svävare eller nåt annat roligt. Jag ska smida lite planer som jag tänkte ta med mig A på. Vi är inne alldeles förmycket!!

Någon dag framöver blir det en tur till Borlänge och där blir det till att handla de sista julklapparna. Vi har än så länge bara handlat till Emil. Men vi blir inte så många och ska väl egentligen inte ge något till varandra.. meeeen nåt litet iaf! Jag älskar att ge bort paket! :D

Nej, nu ska jag avrunda här. Soffläge nästa!
Hej på er

Hipp Hipp HURRA!



Idag är det din 6:e födelsedag vi firar ihop! :)
Grattis gubben! ^^
Pusspårej ♥


Tjejkväll!

 

2 sötnosar!
Tack för en toppenkväll! (5/12)
Varken jag eller Patricia lyckades fastna på någon bild.. så typiskt.. eller hur P? ;)



Lyssna och njut!




Miss my ♥!

Jag saknar min lillskrutt! ♥ Min mamma och syster ville så gärna låna honom, och såklart får dom det. -Även om det tar emot lite.. :s Andra gången Emil sover borta. :(
A är hos sin pojkvän "Frippe" och kollar på hockey. Och ja, E är hos mormor. Här sitter jag och har precis skrivit ut lite papper som jag ska ha som stöd i morgon på semenariet. Smuttar även på en likör 43 med mjölk. Mumma! ♥ Min söta mormor köpte med sig en flaska åt mig när hos var ute och åkte båt.
Dagen har spenderats med lite plugg och finfrämmande av sötaste Sabina och Benjamin. Sabina fick komma hem igår. Nu hoppas vi att hon inte behöver åka upp till Falun nåt mer. Jag håller alla tummar o tår!
Gårdagen spenderades med företagsekonomi-prov och en shoppingrunda med Patricia! Det var väldigt kul att ses och det vart några roliga skratt vilket kändes välbehövligt! Vi ska ha tjejkväll på lördag och jäklarns var jag ser fram emot det! Jag, Sara, Patricia och Camilla! :) Kameran ska tas med och kanske att något litet kort läcker ut på boggen! ;)

Sådär. Då var det uppdaterat igen då.
Nu blir det en dusch, myskläder och sen ska jag rensa i kökssoffan!
Pussiluss ♥

Före och efter

Som många redan sett så har jag lagt upp köksbilderna på fb. Eftersom jag skrev här i senaste inlägget att jag skulle lägga upp bilder så får jag väl hålla mitt ord. ^^







Tjusigt! :)


RSS 2.0