Svacka

Har inget att blogga om.. inge roligt alls.
Jag är nog i nån form av blogg-svacka nu tror jag.

Förlåt alla, jag är skitdålig på att svara på mail o gb-inlägg. Jag ska ta tag i det, jag lovar! :)

Puss

BLÄDAG!

Jag har bara en sak att säga just nu och det är BLÄ!
Ingen bra dag idag!!!

...

Patricia fyller år - Grattis gumman!
Hoppas din dag har varit underbar!


Barnledig = Hemmafix

Ja.. jag önskar att jag bara kunde lägga mig ner o vila och kolla på en film. Men nope. Jag håller på att tvättar. Har redan tvättat 6 maskiner och det lär väl bli 6 till. Fattar inte hur jag ska kunna få allt torrt innan tvättiden är slut. Massa sängkläder och massa handdukar.. bara det blev alltså 6 maskiner. Att det har blivit såhär är bara för att när vi har bokat tid tidigare, så har vi glömt bort tiden eller så har vi varit tvugna att åka iväg på nåt. Prioriterat annat än att tvätta med andra ord. Lånat morsans tvättmaskin några gånger, det viktigaste som Emils kläder, våra kläder osv. Resten har vi väntat med.. Så, nu har jag förklarat mig! :)
Iaf, det ska bli så jäkla skönt att få allt rent. O nu tvättar jag rubbet såsom badrumsmattor osv. Lika bra. Och jag ska ALDRIG skjuta upp en tvättid till!
Ska bli så skönt att duscha ikväll o krypa ner i en RENbäddad säng!!!
Andreas tog med sig Emil och åkte iväg till Emils farmor en sväng. Jag skulle egentligen också ha följt med för vi tänkte hälsa på henne så vi var hemma tills 4 (då vi hade tvättid).. men sen blev klockan 3 och då kände jag mig jättestressad. Jag är ju lite såhär att när vi har tvättid, så sorterar jag ALLTID tvätten innan jag går ner i tvättstugan. Tar med mig den tvätten som ska tvättas o slänger in. Klart! Och nu skulle jag ju inte ha hunnit att först hälsat på A´s mamma o sen åka hem o sortera tvätt o blää.. nej. O jag är glad att jag stannade hemma! För även om jag är barnledig så blir det ju faktiskt lite egen-tid, vilket man behöver.
Nej.. dags att springa ner i tvättstugan igen då!

So long!
PUSS

Ersättning

Idag har Emil o mamma varit på Villgott med Sabina o Benjamin. Emil var snäll - trots att han äter jättedåligt o gråter mest. :s Han var snäll enda tills vi kom hem. Han måste ha varit jättehungrig.. så när vi kom hem så fick han ersättning, med lite olja i. Och det slank ner utan problem! Han vill inte ta bröstet längre.. inte på dagarna iaf.. Någon annan som har haft samma problem?
Sabina o Benjamin följde med hem. Och sen kom även Sanna. Kul att ses! Hoppas det blir fler gånger! :)
A jobbar i morgon. Suck. Redan 8 på morgonen.. och kör till 8 i övermorgon. Trist!
Jaja.. jag hade väl inte så mkt mer att säga här, tror jag.
Puss på er!


All Brain och Wishplash

Ja jag säger då det.. mina föräldrar är kassa på engelska! Man får sig ett gott skratt ibland alltså! :)
Pappa var här en dag o vi började prata om vad vi åt till frukost.. All Brain säger han då. :)
O mamma som övningskörde med syrran o hennes kompis var med.. frågar Belle om hon fick wishplash-skada när Sara bromsade in lite för häftigt. Föräldrar! :)

Far o Son



Det blev så himla tyst så jag var tvungen o smyga in i sovrummet o kika vad dom höll på med egentligen.
Mina älsklingar hade somnat. ^^

Borelia

Farmor fick aldrig komma hem i lördags. Nae, för nu misstänker dom att hon har borelia. (som man får från fästingar ni vet). Dom ska göra ryggmärgsprov i morgon o sen får hon vänta på svar. Tanten hade ju 23 fästingar en sommar här för nåt år sen.. och en fästing här om dagen som hon fick åka och ta bort på vårdcentralen. Fattar inte hur man kan få så många fästingar. Jag har själv aldrig haft en endaste fästing. Och jag får väl vara glad för det.. Jaja, hur som helst. Idag hade hon svimmat av igen, så det var ju tur att dom inte skickade hem henne. Hennes blodtryck låg på 159/26. Fattar ni, 26! 

Kusin Klara sov över hos oss från igår tills idag. Mamma o pappa hade ju kräftskiva o där var massa folk. Jag o Emil begav oss hem redan vid 10-tiden. Åkte förbi och hämtade upp Klaran. Emil somnade seeent och vi likaså. Idag har jag varit jättetrött. Skönt att Emil varit så lugn o snäll. ^^

Ska ta o lägga mig jag med.. trött som attan.
I morgon om det blir fint väder tänker jag ta en promenad med Emil. Kanske pappa Andreas vill följa med också. Ska leta på min mp3-spelare som ligger nånstans också. Lägga i lite bra musik. ^^
Sov gott folks!
Puss

Hjärnskakning lr Epilepsi?

Vaknade i morse av ett mindre trevligt telefonsamtal. Det var min mamma som berättade att min farmor hade fått åka in med ambulans till sjukhuset. Dom hade hittat henne avsvimmad på toaletten. Hon hade spytt och var helt borta. Doktorn tror att hon fått hjärnskakning lr epilepsi. Hon svimmade av förra veckan då hon skulle vattna sina blommor och föll nerför trappan. Sen dess har hon varit illamående.. Hur som helst, jag o systeryster och hennes kompis åkte upp på lasarettet och hälsade på. Med oss hade vi lite frukt, loka och några tidningar. Hon får ju komma hem i morgon, men jag vet själv hur det är att ligga på sjukhus.. inget vidare. Tiden går jättesakta.. Hon är 80 år men jäkligt pigg. Är ute o grejsar jämt, går långpromenader osv. Kör bil som värsta biltjuven gör hon också! Till och med min mormor som är 63 ser äldre ut och sämre i kroppen än vad farmor är. Tänk hur det kan va.. ^^

Klockan är över halv 3 och jag borde sova för längesen. Det borde Emil också ha gjort, men han somnade precis. Pigg och glad har han varit hela dagen. Bara sovit korta stunder. Har nästan inte gråtit nåt idag. Bara flinat och pratat. Så himla kul att se hur han utvecklas! Vi har varit hos mina föräldrar ikväll och hälsat på. Emil har fått legat nakenfis på ett täcke. Det tyckte han om! Mammas gosunge!

I morgon jobbar A från tidiga morgon till i övermorgonsmorgon. Mamma o pappa ska ha kräftskiva så jag o Emil åker säkert ut dit. Vi får se om vi sover kvar lr hur vi gör. Johannapanna kanske kommer hit en sväng i morgon också. Barnfri och karlfri som hon sa. :)

Nä, nu är det nog dags att krypa ner i sängen!
Sov gott folks!
Puss <3 

Villgott



Idag har jag och Emil varit på Villgott och träffat Sabina och lilla Benjamin, o en massa andra mammor och barn såklart :)
Passade även på att väga o mäta Emil. Han väger nu 6375 gram och är 61,5 cm lång.
Efter villgott gick jag o Sabina hem till oss o åt lite mat. Benjamin fick låna Emils gåstol och verkade trivas! Så himla söt unge alltså. Ett riktigt charmtroll! Efter att Sabina o Benji gått hem så kom moster Sara på besök. Sen fick Emil bada lite. Det tycker han om minsann! Mammas älskling!
Nu väntar vi på att pappa Andreas ska komma hem från Leksand. Han har varit o kollat på hockey...

<3

.. och tillslut kan barnet pressas ut...

Jag citerar. Obs, känliga läsare varnas!

"I en hyddas halvmörker i Etiopien hukar några äldre kvinnor kring en liggande spinkig gestalt med stor mage. Ett utmattat kvidande bryter den dystra tystnaden. En förstföderska, själv knappt mer än ett barn, ligger sedan en vecka i plågor utan att kunna föda fram barnet. Hennes kropp klarar inte att ge passage åt den lilla världsmedborgaren som redan dör av kampens kramper. Dess lilla huvud faller långsamt ihop och till slut kan barnet pressas ut. Den döda kroppen spränger moderns muskler, hinnor och hud. Ur detta hål rinner hennes avfallsämnen ut under resten av hennes liv. Modern hämtar sig efter hand så pass bra att hon kan hämta vatten, tvätta sina kläder och sig själv. Men ingen tvagning i världen hjälper. Hon förblir en illaluktande utstött, dömd att bo i avskildhet utan hopp.

En del av dessa skadade unga kvinnor blir aldrig hjälpta, men på Etiopiens bergiga landsbygd sprids idag ryktet om ett mirakel. Någon flicka i en grannby har kommit hem helt återställd och levnadsglad efter flera månader i Addis Abeba.
Så startar vandringen. Ensamma släpar sig dessa utstötta över steniga bergspass och sugande gräsbranter. I Etiopien gör den bergiga terrängen transporter svåra - 75 % av befolkningen bor i genomsnitt 2,5 dagars gångväg från en landsväg. Så småningom når de fram till Fistulasjukhuset och tas om hand. De har blivit fistulapatienter, några i den långa rad som genomgår en operation som rekonstruerar deras underliv till normala funktioner.

Varje år drabbas närmare 9000 nya kvinnor av fistulaskador. Behovet av vård är enormt. Idag kan sjukhuset behandla 1200 fistulapatienter per år. All behandling är gratis. Sjukhuset vänder sig framförallt till fattiga kvinnor. Över 90 % av patienterna kan botade återvända till sina hembyar. Övriga behöver viss vård för att kunna fungera "normalt". Många av dem blir kvar på sjukhuset och arbetar t ex i köket, tvätteriet eller som vårdare."

Stiftelsen Fistualsjukhuset fick ett mail i augusti 2007 från Ruth Kennedy, barnmorskan som är Fistulasjukhusets främsta ambassadör, att man inte hade några trosor till flickorna när de återvände hem efter att ha opererats. De behöver naturligtvis något som håller uppe bandage och bindor efter operationen. Men trosor kostar pengar! Då kom dr Hamlin och syster Ruth på att strumpbyxor vore jättebra att ta till och det är något som man använder i England, USA och Sverige.

Stifelsen Fistualsjukhuset samlar nu ihop rena, begagnade strumpbyxor och det gör inget om det är maskor på dem för man klipper av benen och använder till trasor att göra mattor av som man sedan kan sälja. Det är ju själva byxan som är så bra och som sitter tight.

Jag har ikväll samlat ihop 16 strumpbyxor och hoppas på fler. Jag tänker hjälpa till. Har du några begangnade strumbyxor som du inte använder, ge dom till mig så skickar jag!


www.fistulasjukhuset.se

Nu är den klar!

Eftersom min mormor är så envis och vill sticka så valde jag ut ett plagg som jag tyckte var fint. Nu är det så att min mormor vill mer än vad hon kan.. så hon började sticka. Men eftersom hon har lite problem med händerna så lämnade hon över stickningen till min morfars brors fru. Sabinas farmor. :) Eller Barbro, som hon heter. Och ikväll ringde mormor o sa att den var klar. Så jag var ju tvungen att åka iväg o hämta hem den. Visst är den väl söt!? :)



Vill ha...





Update

Den här dagen har varit.. kort. Vi vaknade jättesent. Var på lite kalas hos min mammas moster. A var på grängesmarknaden. Han köpte marknadsgodis som inte var goda. Smakade enbart socker. Skitäckliga!
Lagat lite mat, som vanligt. Idag blev det hemmagjord klyftpotatis och lövbiff. Joxade ihop nån röra på creme fraiche, purjolök, ärtor, sweet chilisås och kryddor. Blev faktiskt riktigt gott. Nu ikväll somnade Emil jättetidigt. Har inte sovit så mkt idag på dagen. O här sitter jag, vid lappisen och A vid sin dator.. en lördagkväll. Kul. Men.. man får det inte roligare än vad man gör det till. Är trött. Borde gå o sova. Krypa ner bredvid min lilla skatt som sover så sött. 
Att känna sån kärlek för någon trodde jag inte var möjlig. Min älskade lilla Emil! <3

Nej.. godnatt på er folks!
Puss 

Dopidopi

Jag är barnledig at the moment. ^^ Andreas o Emil är hos A´s mamma.. och har varit i några timmar. Själv har jag tvättat upp Emil´s nya kläder och handlat.. och gjort piroger. Nu sitter jag här o bloggar efter att ha fått order av Sabina att uppdatera.
Det blev inget myspys igår, jag somnade. Sen var jag sur när jag vaknade o inte A låg bredvid.. då satt han vid sin andra flickvän - datorn. *suck* Jag hatar online-spel!
Annars har vi inte gjort ett skvatt idag. Mormors syster kom förbi med sin kompis. Emil fick jeans o en body. Jättesöt!

Håller på att planera dop. Ibland känner jag bara att jag vill lägga ner allt.. Har bokat tid för dop.. men församlingshemmet som hör till är upptaget då och det fanns inga lediga tider förrän efter jul. Happ. Sen finns en annan kyrka.. jättefina lokaler men självaste kyrkan ser inte ut som en kyrka, iaf inte invändigt (o inte utvändigt heller..). :s Inte fin för fem öre. Där fanns tid och allt var ledigt just den dagen.. men där får det bara plats ett visst antal personer. Det blir för litet..
Lokalen jag tänkte på sedan kostade 3000 kr att hyra. Tyckte det var lite saftigt. Där skulle iaf alla få plats, men ja, det kostar för mkt. Sen fanns en lokal att hyra för ynka 300 kr. Men där får vi inte heller plats.
Så jag håller tummarna i morgon för då, om allt går som planerat och om det inte är uppbokat, så kommer vi få hyra en lokal för ett rimligt pris. Jag hoppas hoppas hoppas..

Nu ska jag ta o ringa Emils pappa o höra om dom inte vill komma hem snart.. Jag saknar min Emil. (o Emils pappa också såklart ^^)

Puss

Gäsp..

Emil har precis somnat efter att varit ledsen i några timmar.. inte ledsen hela tiden, men för det mesta. Nu sover han iaf. Andreas har jobbat natt sen igår och slutade i morse, och nu har han kommit hem från Mora där han o Fannys Niklas varit o kollat på hockey. Så nu hoppas jag verkligen på lite pussar o kramar innan vi somnar.. men först måste jag hänga tvätt.. *suck*.
Ikväll har jag o Emil varit ute hos mamma en sväng. Pappa kommer hem i morgon då han jobbar i sthlm under veckorna. Kan vara skönt för mamsen att få lite sällskap när hon sitter där ute i skogen alldeles ensam. :)
Måste verkligen boka tvättid. Varje gång vi bokat tvättstugan dom senaste 2-3 veckorna så har vi antingen glömt bort tiden eller så har det hänt något som gjort att vi fått bokat om.. Så tvätten har jag fått ta med ut till mamma o pappa och lånat deras maskin. Måste ringa våran hyresvärd och be dom koppla in ström och fixa så att vi kan ta hem våran tvättmaskin och ha här hemma i lägenheten. Fatta vad skönt! Andreas blir av med sitt älskade badkar, men det gör mig inte ett skvatt för det är nå vajsing med röret som samlar vatten till duschbrunnen så när Andreas ska tappa ur vattnet så slutar det ALLTID med att vår badrumsmatta blir dyblöt. Detta händer aldrig mig när jag badar eller när jag tappar ur Emils badkar i vårat badkar osv..

Resterande vecka är utan planer.. förutom städning av lägenheten. Det behövs!

Gäsp.. hänga tvätt va de ja..

Godnatt

Såhär många sockerbitar innehåller olika produkter..

Livsmedelsverket rekommenderar max 15 sockerbitar per dag, hur många får du i dig?

Apelsinjuice 1 liter - 30 sockerbitar. Ett glas (2,5 dl) = 7,5 sockerbitar

Fruktyouhurt 1 liter, 0,1 procent fett - 20 sockerbitar. En tallrik är ca 5 sockerbitar
Aprikoskräm 1 liter - 65 sockerbitar. En tallrik är alltså drygt 16 sockerbitar
CocaCola 1,5 liter - 53 sockerbitar

Ketchup 1 liter - 77 sockerbitar
Nyponsoppa 2 dl - 8 sockerbitar

En mellanstor milkshake - 19 sockerbitar
Mellanmjölk 2 dl - 3 sockerbitar

Red Bull - 8 sockerbitar

Kalaspuffar 250 gram - 41 sockerbitar (1 kg - 164 st)
Lättdryck 2,5 dl - 6,5 sockerbit

Müsli 750 gram - 67 sockerbitar



 

Socker vs Socker

VISSTE DU ATT:

... Majonnäs innehåller lika mycket socker som mariekex
... Kaviar som äppelmos
... Blodpudding som cola
... Inlagd sill som chokladpudding
... Digestivekex som glasstårta
... Cornflakes som konserverad ananas
... Inlagda rödbetor som semla
... Messmör som choklad
... Ketchup som napoleonbakelse
... Banan som jordnötssmör
... Torkad banan som Ballerinakex
... Majschips som vetebröd
... Senap som jordgubbar med socker
... Vetegroddar som glass
... Kalaspuffar som kexchoklad

Helt sjukt!

Yamaha prs 740

Min gamla keyboard står i en garderob i hallen och samlar damm.. och jag har varit jättesugen på att spela på den i flera dagar. Men det har inte riktigt funnits någon tid. Nu har jag tid, dock.. men när jag väl får tid så känner jag inte för att spela alls. Jag har hämtat hem stativet till den iaf..



Idag var vi som tidigare skrivet till Borlänge hos Emils faster och kusiner. Det var egentligen planerat att vi skulle sovit kvar där, men Emil har kommit in i någon period (tillväxtperiod?) där han bara vill ligga vid bröstet typ.. hela tiden, eller så gråter han. Då är det skönare att sova hemma. Fast sova gör han, på nätterna, o det är vi himla glada för! :)
Mammas lilla Emil! <3



Max Factor Masterpiece

...

Kanon!

Kopparberg

Jahapp, idag har jag o Emil tagit oss en trip till Kopparberg och hälsat på farbror Peter och tant Neringa. ^^ Det var skoj för det var längesen nu!
Sen vid 7 så åkte jag Emil och pappa Andreas hem till familjen Gustavsson/Eriksson. Där åt vi god mat och skulle till att börja spela Rita och Gissa.. men det tyckte inte Emil för han bara skrek o skrek. :s Samtidigt höll pappa Andreas på och hjälpa Johanna o Micke med deras dator..  och sen när han var klar och tog Emil så blev han knäpptyst! Helt knäpptyst! Tänk va.. ungar!
Ja, det var våran dag, kort o gott.
I morgon ska vi åka o hälsa på faster Jacqueline och kusinerna Liam, Noel och Eyla.
Annars har väl inget speciellt hänt.
So long, långkalsong!

Nu blir det godnatt.
Godnatt

:)

Jag älskar dig!

Hela min värld!

<3


RSS 2.0