Lika som bär?



Andreas Karlsson och Gary Sinise (CSI NY)
Lite lika är dom väl? ^^


Illvrål

Sitter här o funderar lite på hur det kommer gå för Emil med framtida sjukhusbesök, tandläkarbesök osv. Förra veckan var vi iväg till Falun o skulle kolla Emils ögon. Han har en misstänkt skelning på ena ögat, och eftersom Andreas skelade o hade glasögon när han var liten, så vill dom kolla upp det. Vi kom dit. Han lekte med lite saker dom hade där inne. Han skulle få ögondroppar o så skulle vi komma tillbaka efter en halvtimma o kolla om han hade något brytningsfel. Tjenixen. Såklart började han störtgråta när han fick dropparna, vilket är väl förståeligt. Dels fick vi hålla i honom och för det andra så svider det. Efter en halvtimma när vi kom tillbaka räckte det bara med att E fick syn på läkaren o så började han störtgråta igen. Plutten! <3 (Hur kollar man brytningsfel på en livlig 1-åring btw?)

I morgon ska E till fotografen så vi tänkte att vi skulle ha klippt honom tills dess. Tidigare idag brummade vi iväg till Borlänge o faster Jacqueline som numer blivit Emils frisör. ^^ Men så fort hon plockade fram trimmern o knäppte på den så var det kört. Illvrål. (dammsugaren låter ju 3 ggr så mycket men den älskar han.. ^^)

Om några månader är det ju dags för tandläkarbesök o ja, dom kommer ju få söva honom om dom ska komma in i hans mun! Samma med ögonbesöket som kommer om några månader. Det kommer bli väldigt intressant.
Funderar över om han kommer illvråla i morgon hos fotografen också.. hehe. Ja, det blir som det blir. ^^

- Å andra sidan är det ju bra att han reagerar! Nån förklaring på det tror jag inte behövs.

Dom 2 första julklapparna är köpa och inslagna till pluttis. Han har sett dom, men förhoppningsvis så har han glömt bort dom tills det är dags. :) Dammsugare o en Nalle Puh som berättar sagor o sjunger. ^^

I morgon vankas plugg, samma på tisdag. O på tisdag ska jag på en föreläsning på kvällen. Det ser jag fram emot!
Nu blir det bingen. E somnade redan vid halv 7. Märks att han var trött då klockan är tillbakavriden.
Blir en tidig morgon i morgon!

Sov gott alla!
<3

Får inte pojkar leka med dockor?

När jag ändå sitter här o filurar tänkte jag spy ur mig lite över hur tråkigt jag tycker det är när man som förälder ska bestämma över vad ens barn inte får leka med. VARFÖR får inte pojkar leka med dockor? Köra dockvagn? Ha ett litet mini-kök? Varför ska allt vara så feminint/maskulint?
I somras när Emil fyllde år fick han en bil av min mamma. Hon hade råkat köpa fel färg, trodde hon! Hon skulle haft en grön eller en blå, men hon hade råkat ta en rosa-lila. Hon trodde att vi skulle bli helt knäckta och vilja lämna tillbaka den för att den var i "fel färg". Aldrig! Nej nej nej. Varför skulle vi göra det? Är bilen sämre för att den är i en annan färg? Skulle Emil påverkas negativt om den var rosa istället för blå?

Finns det någon som är riktigt för tjej och killsaker, snälla, kommentera så iallafall jag kan få en förklaring över HUR ni tänker och VARFÖR ni tänker som ni gör.

Emil har en docka, han ska blandannat få en dammsugare i julklapp (feminint?) och säkert ett litet minikök också! Emil är den han är, en glad unge som älskar att utforska o grejsa, precis som alla barn! Man ska påverka barnen till det som är positivt i livet, inte förbjuda dom att leka med saker som för dom inte har någon betydelse vara sig det är feminint/maskulint!

Over and out!
Puss på er <3 

Älvsbyhus

Sitter här o filurar lite. Jag är ju så hus-sjuk! Satt just o pratade lite med Anna på msn om hus och det vattnas i munnen när jag ser nedanstående hus. Jag vill ha ha ha!!! Ett enplanshus, enkelt o stilrent. Men, jag vill inte bo vägg i vägg (som man kan se på dessa bilder) med ett annat hus. Det ska vara lite avlägset o minst 60-100 meter iallafall till närmsta granne. (Drömläge - inte alls så det kanske blir i framtiden) Helst skulle man väl ha sjö-tomt. Haha! ^^ Ett hus där jag kan påta i trägårn och så och odla. Pyssel! Jag älskar pyssel! ^^
När jag var mindre drömde jag om ett stort vitt tegelhus - nej, inte idag. Jag vill ha ett i trä! ^^
Detta är hus från älvsbyhus. Kika på hemsidan; http://www.alvsbyhus.se/ om ni är intresserade! :) 









Längtar till Juuuuul!

Gäsp för tidiga mornar. Emil ville vakna vid 5 i morse o gå upp, bara att slänga benen över sänger o stiga upp. Skrev just en kommentar till en vän på FB att han säkerligen kompenserade det genom att låta mig få sovmorgon i går till 20 i 9. Hur som helst så somnade vi båda om igen efter en timma! A var så gullig att gå upp med Emil när han ville gå upp på riktigt, så mamman fick lite sovmorgon! <3
A är just nu o spelar bowling. Han och hans kompis har anmält sig till korpen-lag och såklart kom dom på namnet Bowl-job! Fyndigt. ^^ Dom har hittills haft 2 matcher och vunnit båda, hurra för dom!

Vi fick storfrämmande igår av Linda och Nora. Även om det går ett tag mellan gångerna så är det hur kul som helst att sitta och prata o leka med ungarna. Emil bjöd på glass och bär, det gillades av både mammorna och barnen!
A var på möte hela långa dagen igår - i Mora! Upp vid 6 och hemma igen vid halv 7. Idag ska pappa och Emil busa hela långa dagen. Jag har nämligen ett fördjupningsarbete i Historia som ska in i morgon. Jag håller på att skriva om Mumier, av alla historiska saker. Tycker det är intressant. Fast, såhär i efterhand kanske jag skulla ha valt något inom Sveriges historia som jag tycker är intressant. Kanske om någon känd författare jag tycker om eller så funderade jag på hur Sveriges valuta förändrats. Vi vet ju alla att vi en gång haft 25-öringar.. men hur såg det ut för typ JÄTTELÄNGESEN. Jaja, jag ska inte tråka ut er!

Sabina och Mänjamää som Emil säger, var här förra veckan och sov över. Det var jättemysigt och dom leker jättebra ihop! Jag o Sabina satt i köket och drack kaffe och helt plötsligt hör vi hur dom skrattar där inne i Emils rum. Såklart var mammorna så nyfikna att dom bara var tvugna att kika in o se vad som hände. Där satt dom på den utbäddade bäddsoffan (golvläge) och kastade sig hej-vilt. Det tyckte dom var jätteroligt. På kvällen fick dom bada också. Efter läggdags fick mammorna lite egentid och vi åt gott och kikade på tv och pratade. En riktigt myspys-kväll!

Igår var Mikael och Patricias prins Eddie med i tidningen! Så söt! :)
Kan inte förstå hur tiden går så fort (som jag alltid påpekar). Han är ju snart 2 månader! ^^

Idag ska jag förutom att plugga, iväg på en healing-behandling. Jag ser mycket fram emot det. Detta är min andra gång. Första gången var riktigt häftig! Jag - som har problem med axlar och rygg får lätt migrän, något jag lidit av sedan barn. När jag kom dit var jag stel och hade ont. När jag legat där i 40 minuter och satte mig upp, kände jag absolut INGENTING! Och när jag låg där kom det upp massor med tankar och saker som jag förträngt från min barndom! Det var häftigt! Ja - jag rekommenderar verkligen healing!

O vet ni mer? Jag längtar tills det blir JUL! Jag vill ha upp mina nya fina jul-gardiner! Café-gardiner. Ni vet, man har en kappa upptill och en stång på mitten med gardiner som man kan dra isär, eller dra ihop. Dom är beiga och beige-röd-rutiga. På det hel-beiga är det ett fint mönster i rött broderat. Ja, dom är hur tjusiga som helst! Jag lär ju lägga upp en bild när dom är på plats. Så kom ihåg att kolla bloggen sådär kring 1 December!!
En annan anledning till varför jag vill ha jul är för att jag längtar till hur Emils reaktion på tomten blir!

Är så dålig på att blogga.. jag vet. Men det är ändå kul att antalet läsare inte minskar. Jag ska bli bättre - jag lovar! Nån som vill hjälpa mig med en blogg-design? Säg till! ^^

Nu ska jag ta och busa lite med min skrutt som tycker att mamma inte är alltför-rolig!
Ha en bra dag allesammans!
<3



Bullshit

Wi, fredagkväll! A jobbar och E sover. Underbart! :)
Har varit i skolan idag, det var trevligt. Daniella och jag är ett bra team, och idag fick vi tillökning i vår duo.
Min examination på historian gick kanon, samma som min första inlämning.
Jag hoppas på ett bra betyg!
Dock känner jag att den kurs jag varit mest intresserad av är svårast! Vi får se hur det går, men jag trivs i skolan och det är så skönt att få lite socialt umgänge o tänka på andra saker än att gå hemma och grubbla över hur många gånger A har dammsugit våran lägenhet sen vi flyttade hit. :)
Nästa vecka har mitt första prov i Företagsekonomi och jag ser jättemycket fram emot det.

Förövrigt är jag helt inne i min feng-shi bok.
Man kan se vad man har problem med i livet, utifrån den röra man skapar hemma.
Jag har testat det här på olika personer och även mig själv, och det stämmer!
A tycker jag är knäpp. Haha.

Jag: Vet du vad sladdröran bakom tvn står för?
Andreas: Ja.. vi har mycket elektroniska prylar.
Gick omkring här hemma i rummen med boken i högsta hugg o räknade ut vår röra.
Helt sjukt!

Idag fick jag reda på massa skit. Och det var ren o skär skit.
Ibland undrar man varför vissa ens måste öppna käften!
Vem gynnar det?

Och sen jag då, ja.. jag lägger ner energi och tid på de personer jag tycker förtjänar det! <3

Sov gott alla fina själar därute!







RSS 2.0