Kalas gånger 2




Emil´s kusin Hampus fyller 1 år idag!
Grattis!



Och sedan min egna lilla mamma som blir 44 ^^ <3




Puss på er sötnosar

Anna Skippers nyttiga bröd





Idag på eftermiddag när Emil sov middag slängde jag ihop ingredienserna till detta bröd.
Patricia brukar baka det och en gång fick jag smaka.
Det är helt fantastiskt gott och superlätt att göra!
Provade igår och även fast jag läste fel i receptet så vart det supergott.
Receptet är till för 2 stycken limpor och där bland ingridienserna står Sirap, 0,5 dl. Alltså 0,5 dl sirap till TVÅ limpor. Jag, mitt nöt, läste såklart fel och fick det till 5 dl sirap. (Haha) Och eftersom jag bara skulle göra en limpa så tog jag 2,5 dl brödsirap. Sen hade jag även glömt köpa vetegroddar, så jag la till lite mer av de andra ingredienserna. Men det brödet blev iallafall mycket ätbart! Dock, när jag idag upptäckte felet så fick min mormor ta det brödet istället, o hon blev glad! Lite too much sirap för vår del.

Här kommer receptet!
2 limpor!

5 dl Dinkelmjöl
2 dl Grahamsmjöl
3 dl Rågsikt
2,5 dl Fyrkornskross (jag tog rågkross, funkar lika bra)
1 dl Vetegroddar
1 tsk Salt
4 tsk Bikarbonat
5 msk Blandade brödkryddor
1 l filmjölk
0,5 dl brödsirap

Blanda alla torra ingredienser och häll sedan ner fil och sirap. Rör om ordentligt.
Fördela den väldigt kladdiga smeten i 2 stycker 1,5 L formar.
175 grader 80-100 minuter.

Om ni bara ska göra en limpa räcker det med 60 minuter i ugnen.
Enjoy!


Dagens lunch



Tror jag har tipsat om detta förut men kanske utan bild?
Det är iallafall fullkornspasta med tonfiskröra och ja, som ni ser, rivna morötter.
Detta går fort att göra!
En lök
En burk tonfisk
Krossade tomater, gärna med nån smak
Lite salt
Oregano

Tjopp tjopp, i med allt o låt småputtra. Klart!
Ett tips är att koka pasta eller ris o ha i kylskåpet, så är det bara att värma!
Smidigt va?

^^

Hur tänker ni?

Redan på eftermiddagen igår gick vi ner till min mormor och morfars granne. Vi var ditbjudna på lite 50-års kalas. Dom bor verkligen helt underbart, sådär som man själv vill bo. Ett litet fint hus alldeles vid sjön. Lagom stor tomt och en eka liggandes vid vattnet. Jag njöt varenda minut som vi var där.
Sedan lämnade vi kvar våran lilla älskling hos mamma o pappa och åkte hem o gjorde oss klara.
"Förfest" hos Louie, A´s bror, dit kom även Jacqueline o hennes sambo som också lyckats få barnvakt åt sina 3 skatter. Vi gick sen upp på stan o kikade lite.
Jag överlevde kvällen! Usch vilken separationsångest jag haft. Jag har känt mig som världens sämsta mamma som lämnar min son hemma bara för att jag ska ut! Men så får man ju inte tänka, för det är ju inte sant!  Alla mammor, och pappor måste ju få gå ut ibland och vara lite föräldralediga. Det är bara nyttigt! Även fast jag VET det, så kände jag mig ändå hemsk.
Det finns dock en annan sak som jag tycker är hemsk. Jag fick så himla ont i magen av att se mammor gå omkring med sina barn, och då snackar vi SMÅ SMÅ barn, yngre än Emil som inte ens är ett år, i vagnen klockan 23-24. Jag tycker det är fruktansvärt själviskt och dessa lär bara se till sina egna behov!
Jag ville bara hämta alla små barn o rädda dom från allt oväsen och stupfulla människor som vinglar in i allt o alla. :(
Hur tänker ni? Överreagerar jag?

Vi kom hem strax efter The Poodles spelat. Dom höll förövrigt på att få avbryta konserten pga några purjon som klättrat upp på ett hustak för att antagligen se bättre. Tack för att ni gick ner!
Syster o Jakob hade bytt av mamma med barnvakteriet eftersom söta mor började jobba tidig morgon. Emil hade tydligen lekt rövare o busat en massa. Han sov iallafall när vi kom hem och det var skönt att allt hade gått bra!

Idag jobbar A hela dagen o natten o slutar inte förrän i morgon bitti. Vad jag o Emil ska hitta på är oklart. Skulle så gärna vilja ta med lite picknick o sätta mig vid sjön. Antar att vi dock åker ner till mormor, morfar o pappa o hälsar på. Mormor o morfar har blivit lite av ett ställe man åker till om man inte har nåt att göra. Emil tycker det är jätteroligt att vara där. Där har vi sandlåda och gunga, o så älskar han att sitta i gruset o plocka med stenarna. Jaja, ner till mormor blir det.
Hoppas ni får en toppenlördag!
Kram på er

Plockning o färg










Det här blev resultatet av plockning av bryn samt färgning av fransar o bryn.
- Jag vet att det inte är nån big deal, för folk fixar ju sånthär varje dag. Men för mig känns det faktiskt lite lyx. ^^

Jessica Sögaard lik Carola?





Är det bara jag, eller finns det fler som tycker att Runars fru Jessica påminner en hel del om Carola? :)
Inte för att det är nå fel idet, tycker bara dom är så himla lika! ^^

Aubrey "Drake" Graham

Ni har säkert läst att Rihanna skaffat sig en ny kille. Aubrey "Drake" Graham. Hade aldrig hört talas om honom innan men råkade halka in på en blogg där en musikvideo var länkad. Bra om man gillar den genren.


 

Becker och Becker



Vet att jag länkat det här förut men jag älskar verkligen domhär!
Det här är min humor! :)

Hurtbulle-dag!

Idag har jag varit riktigt hurtig måste jag säga. Jag o Johanna o ungarna tog en långpromenad och ikväll åkte vi till gymmet och körde 35 minuter kondition. Ska snart hoppa in i duschen o sen blir det myskläder o sims, om jag orkar. Klockan är ju redan ganska mycket.. ^^
Solen är verkligen efterlängtad! Det är förjävligt att bo i lägenhet när det är så fint väder ute! Hus ska det va! Tänk vad skönt att bara öppna dörrn o kliva ut på gräsmattan! That´s life!

På fredag ska jag och Andreas ut o kika på Ludvikafesten tillsammans med 2 av A´s syskon o deras respektive.
Emil ska för första gången sova borta och jag är jättenojjig! Vi kommer iaf att ta en taxi ner till mormor o morfar där han ska sova. Dom har en jättemysig stuga på gården, en gäst-stuga. Där finns kök, badrum med toalett, dusch, loft o ja, det är riktigt fint! Där ska vi sova. Kommer bli jättemysigt! Min mamma o pappa har även sin husvagn där och dom kommer säkert hjälpas åt. Mormor är inte riktigt riktig i leder mm. Tur att morfar är riktig iaf, men om inte mamma o pappa hade varit där hade jag faktiskt bojkottat Ludvikafesten iår igen. Egentligen känns det inte alls så viktigt. Men det ska bli roligt att komma ut o umgås med min älskling inte behöva vara föräldrar på några timmar. Man behöver ibland en paus från föräldralivet, faktiskt. Om det så bara är ett restaurangbesök eller biobesök lr vad som helst.

I morgon ska jag iväg till Må Bättre igen, men jag ska inte träna (tror jag iaf). I april när jag fyllde år fick jag ett presentkort på ögonbrynsplockning samt färgning av bryn och fransar. Vi får se hur det blir :) Kanske en för- och- efter-bild. Vem vet! :)

Nej, nu blir det en efterlängtad dusch vill jag lova!
Kram på er o sov gott

Ett meningslöst inlägg

Idag känner jag mig allmänt död! Vårat hem ser ut som en rövarkula och jag har varken lust eller ork att ta tag i det. *suck*
Andreas jobbar.. 16-08 och vad jag o skrutt ska hitta på vet jag inte. Skulle behöva tvätta och dammsuga. Har ingen tvättid förrän 18:e och dammsugarn vill jag inte dra igång nu när plutten sover. Lika bra han får sova klart!


Veckor och dagar framöver består av födelsedagskalas. ^^
14 Juni - Syster 20
30 Juni - Mor min blir 44
4:e Juli - Vi firar min kusin Robert som blir 30 och hans pappa som blir 60.
9:e Juli - Emil fyller 1 år!
11:e Juli - Vi har fest för min pappa som fyller 50. Dock fyller han inte förrän 16:e Juli.
30:e Juli - Min kusin Klas blir 15.

Den 13:e Juli åker vi ner till Göteborg igen. Vi gör ett nytt semester-försök och HOPPAS innerligt att vi alla får vara friska denna gång!

Det här känns som det mest meningslösa inlägget ever!
Men ni har iaf fått nåt att läsa! :)
Kram på er

Mors-dag idag istället

Idag blev jag glatt överraskad! :) Andreas åkte i morse till Borlänge, vad han skulle göra där var hemligt.
När han kom hem hade han köpt rosor och hade med sig 2 presenter från Emil. ^^ Eftersom vi i söndags åkte bil i stort sett hela dagen så bestämde vi att "fira" mors-dag en annan dag istället! :)






Tack mina älsklingar! <3

Bilder från semestern..

 
   Påväg till faster  -   Leker i gräset    -      Trött krabat    -  Leker hos Harley


  
Dropp i foten   -  Emil och pappa  -   Emils säng


Emil har fått in leksaker


Trött kille påväg hem!

Kaos-semester!

Vilken semester vi fick. Som tidigare skrivet så vart ju plutten dålig o kräktes en del. Feber hade han, hjärtat slog i hundranittio och vi fick duscha honom flera gånger. Tillslut fick Andreas nog och ringde till jourcentralen i Skene. Klockan var 20 över 7 på onsdagkvällen och vi fick komma på en gång då doktorn som jobbade slutade 8. När vi väl kom dit tog dom temp, sänka och kikade i öron och hals.

Febern låg på 39 och snabbsänkan på 160. (Snabbsänkan dom tog går bara till 160, men kan vara betydligt högre om man tar en vanlig sänka). Vi blev tillsagda att åka direkt till Borås sjukhus.
Allt vart så panikslaget då vi först ville åka o byta bil och hämta kläder. (Vi hade lånat Andreas systers bil då jag hade tvättat klädseln till bilbarnstolen eftersom Emil spytt ner den. Den hade torkat men jag hade inte hunnit med att sätta på klädseln igen) Doktorn tyckte inte vi skulle åka o byta o hämta grejer utan åka DIREKT till sjukhuset.
Panik panik! Hur hittar man i Borås när man aldrig varit där? Men allt gick bra o vi kom fram.
Väl framme tog dom återigen sänka, temp, klämde o kände o kollade även öron o hals. Sänkan låg på 205! Är man frisk ska sänkan ligga under 6! Vi blev inlagda.

Andreas fick åka tillbaka till Björlanda (till A´s syster) och hämta kläder o byta bil. Under den tiden satte dom in en dropp-nål i foten för att injicera antibiotika. Först skulle dom sätta nålen i armen, men såklart stack dom fel 2 gånger. Har aldrig varit med om liknande. Emil bara skrek o skrek o tog i för kung och fosterland för att komma loss. :( Fick ligga på sängen och hålla fast honom. Kände mig verkligen som den elakaste mamman i världen! :(

När allt var klart fick vi ett eget rum. Kändes skönt! Trötta var vi och inte hade vi ätit sen förmiddagen. Klockan blev väl närmare 12 på natten innan allt var klart. Sen kom nästa pass. Urinprov - för att se hur uttorkad han var. Vi försökte få i honom vätska men skrutt ville inget ha. Sen la dom en binda i blöjan och den bindan skulle bytas en gång i halvtimmen tills det att han kissat - annars skulle det bli bakterier mm och provet kunde inte tas. En fick sova o en fick byta binda o så skiftade vi hela natten.

Klockan halv 11 dagen efter hade han kissat.
Provet visade att han var uttorkad - vilket inte var så konstigt eftersom han inte fått behålla varken mat eller dryck.
Torsdagen var trots allt okej. Allt som Emil fick i sig fick han behålla! Sänkan hade sjunkit från 205 till 196 efter första kuren antibiotika. Han åt gröt på kvällen och fick i sig vätska och hade ingen feber - skönt! På natten när dom kom o skulle ge honom en till kur med medicin så vart han ledsen o skrek o grinade. Vi antog att han var hungrig och personalen kom in med en flaska välling. Emil ville inte ha välling utan fortsatte grina.
Då gick Andreas ut och bad om lite gröt och det var väl tur det. Det tog slut på ett nafs och Emil somnade om! Vi fick även in en extrasäng på rummet så att båda fick sova - för egentligen var det bara en förälder som fick sova. Och den natten sov hela familjen som stockar!

O sen i fredags så togs droppet ur och sänkan hade sjunkit till 86! Vi blev utskrivna från sjukhuset vid lunchtid och fick hämta ut penicillin. Sen åkte vi tillbaka till Andreas syster - som även har ett namn - Wivica. Vi åt och fikade lite och sen åkte vi hem!!
Hemkomna vid midnatt och Emil vart helt till sig när vi kom innanför dörrn! Så glad han var! :) Kröp omkring överallt o stojjade. Lilla skrutten! <3 För oss var det bara att ta en dusch o krypa ner i en nybäddad säng - snacka om ett skönt avslut på dagen!


Det var våran semester det!
Men vi gör ett nytt försök och åker ner igen i mitten/slutet på Juli.

Och Emil hade fått en bakteriell hals-och-luftvägsinfektion. Måste ha legat o grott.. eftersom han var febrig o snorig o kräktes för 2 veckor sen också.
Nu ska han äta medicin i en vecka o sen hoppas vi att han inte blir sjuk igen!




Borta bra men hemma bäst..

Det tycker nog Emil iallafall.
Just nu är vi nere i Björlanda, 4 mil från Göteborg. Fråga mig inte åt vilket vädersträck för såntdär är jag usel på!
Resan ner gick bra, fast ack så varmt. Emil sov jättebra första natten, bättre än han brukar hemma. 11 h i sträck utan att vakna. Kan ju erkänna att jag vart lite orolig när jag vaknade utan att han väckt mig. Dag 2, efter välling, spydde han upp precis ALLT! O spydde fortsatte han med resten av den dagen. (Söndags) Knappt så att han fick behålla nån vätska, stackarn! Dag 3, igår, åt han enbart flytande föda. Han var inte alls så sugen på mat och grinade så fort vi satte ner honom på golvet. Hög feber har han haft o varit jätteslö. Trodde han vart påverkad av resan, men eftersom han gräver i munnen hela tiden o bajsar väääldigt löst, så är det säkert tänder på G. Idag har han också varit ledsen o trött.. Om han fortsätter såhär i morgon också åker vi nog hem..

Jag kör fortfarande stenhårt på att inte äta socker - o jag känner mig MYCKET mindre sugen på allt gott o onyttigt!
- Det finns faktiskt GODA och NYTTIGA saker att stoppa i munnen också! :)

Nu ska jag lägga mig o vila lite bredvid A! Emil sover sedan en timma tillbaka.

En liten update iaf! ^^
Puss på er

RSS 2.0