Fredag

Åter helg igen. Fattar inte vart tiden tar vägen.
Sitter hemma och håller på att hungra ihjäl. A har köpt en ny dator och håller på att bygga ihop den... *suck* Fattar inte vad vi ska med 2 datorer till. Själv sitter jag knappt vid datorn och han kan ju inte sitta vid 2 samtidigt. Jaja.. har man intresse så har man. :)

Idag var jag på efterkontroll på mvc. Jag blev otroligt överraskad då jag gått ner ca 15-20 kg sedan Emil kom. Har bara 6 kg kvar till inskrivningsviken. Sista gången jag vägde mig på mvc var i slutet på maj. Då hade jag ökat 17 kg och Emil kom ju inte förrän 9 Juli. Tippar på att jag gick upp runt en 25 kg då jag var gravid. Måste vara all amning.. för jag har inte ätit annat än skräp iprincip. Just nu orkar jag inte bry mig om min kropp eller mig själv att jag känner att jag "måste" träna o gå ut o gå varje dag osv. Jag äter vad jag vill och jag trivs bra som jag är - just nu.

På söndag är det bingolottopremiär. ^^ Linda, Tobias o lilla Nora kommer hit o äter lite mat o spelar. Ska bli kul! ^^
Nej, nu ska jag driva på den där karln.. annars äter jag upp honom!..

Bvc och inredning

Nu har jag fått en tillsägelse av Sabina som tycker att jag uppdaterar lite för sällan. Här får du ett inlägg stumpan! :)

Bvc idag med skrutten för vägning och mätning.
Älskligen väger nu 5750 gram och är 58,5 cm. Idag log Emil för första gången. Min mormor pratade med honom och han kollade på henne, flinade till, sprattlade med kroppen, tog ögonkontakt, drog på munnen igen och så där höll det på en liten stund. Det var riktigt roligt att se. Ringde Andreas som var hos en kompis, han kom ner på stört, men då hade Emil hunnit bli trött och ledsen. Pilutta honom! :)

Idag tog jag saken i egna händer och ringde och fixade hemtelefoni. Så nu har vi ett hemnummer och dom som vill ha det får fråga! :)

Har köpt nya mattor till hallen idag. Jag ska lämna tillbaka en av dom och köpa en längre. Gråa mattor med vit/gråa blommor på. Vi har ju gråa tapeter i hallen och blommorna på mattan är ju vita/gråa, och vitt är nyckelskåpet, ramarna och lyktorna som är i hallen. Jag gillar vitt. Ska göra om i sovrummen snart också, iaf det ena. Nån ljus färg och nån snygg fondvägg. Kommer bli så bra!

Var till det där mediumet och nu har jag fått mycket saker bekräftat för mig själv. Det är helt otroligt att någon man inte känner kan sitta och tala om för en hur ens liv ser ut och vad man har haft i tankarna. Sen fick jag bekräftat vem som är i våran hall och kollar på mig. Det var som jag trodde. Det var mkt som stämde! Typ allt!

Ja, jag ska väl ta o göra iordning i vårat sovrum inför vår nattliga sömn.
So long! <3

Sjuklingar

Det är exakt vad vi är här hemma. Genomförkylda, alla utom pappa Andreas.. såklart! Emil är hostig och snorig. Lite otäckt tycker jag. Vi åkte upp till akuten nu i kväll eftersom vi var lite nojjiga över RS-viruset. Doktorn tog snabbsänka men det visade sig som tur var att det inte var någon infektion. Puh! Själv rinner det ur näsan på mig. Inte roligt :(.
Happ, snart gäller det. Ska till ett medium klockan 11.00! ^^ Spännande!

Nu ska jag krypa ner i sängen med min älskling.. och sova! :)
Godnatt

Update

Nyss hemkomna till mina föräldrar efter att ha hälsat på Mikael och Patricia i deras nya hus. Jag blev förälskad! Så himla fint, perfekt läge, nära till badplats, skola, lekpark och lanthandel. Dessutom nära till skog. (Bara att gå utanför huset). Jag är så himla glada för er skull och önskar er all lycka för det som komma skall! <3
För övrigt så har vi sovit ute i snöån i 2 nätter. Andreas har varit på hockey och då bestämde jag ^^ att jag o Emil skulle sova hos mamma o pappa, och Andreas ville såklart inte vara utan oss så han sov där han med! Verkligen mysigt!
Igår kväll var jag o Emil ut till Sörvik och hälsade på Fanny och Alicia. Hennes karl var också på hockey. Fanny bjöd på god mat och efterätt och sen kikade vi på en film. Emil var lite knölig, men Fanny fick tyst på honom. :)  När vi kom hem till mina föräldrar sen så somnade han för natten. Han sov ända från halv 12 till 6 på morgonen. Mammas älskling. Och idag har han bajsat ett STORT lass. Så han hade säkert ont i magen i går. Mamma och pappas barndomskompisar är här och hälsar på. Mamma o Agneta snodde med Emil ut på en promenad med vagnen direkt vi kom hem från paret Bergelin. Själv väntar vi på att maten ska bli klar. Klyftpotatis med fläskfilé och champinjonsås. Mumma!
Ikväll ska jag o älsklingen kolla klart på Arn - Tempelriddaren. Lånade med den från Fanny eftersom den nya Arn går på Bio nu och vi vill ju inte se uppföljaren när vi inte sett klart 1:a. (Vi såg halva nere i gbg, men vi somnade ifrån den.. ^^)

Nej, nu ska jag röra om i klyftpotatisen!
So long!


Puss


Familjen



Mamma Jenny



Pappa Andreas



Lilla Emil


Undra vad han drömmer...



Ser ut som han drömmer att han skulle skjuta någon. ^^

Back in L-A

Nu är vi hemma från Göteborg. Borta bra men hemma bäst, och det är verkligen så! Emil var jätteduktig på vägen hem. Han sov enda från Skara till Mc-donken i Ludvika. Då vaknade han och var helt vansinnigt hungrig. Stackarn!
Idag har vi varit och hälsat på gammelmormor och mormor. Morsan har saknat honom som en tok och tyckte såklart att han vuxit massor sen hon såg honom sist.. dvs, 5 dagar. ^^
Andreas har varit hos en kiropraktor idag... hela han var tydligen sné. Så nu får han inte bära eller något på 3-4 dagar. Suck. Emil som tycker om att bli buren av pappa.
För övrigt så är det väl inte så mycket som hänt. Ska väl i veckan någon gång ta kort till tidningen på våran lilla familj, ringa kyrkan och boka tid för dop o lite sådant. :)
Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka sova några timmar.
Hej svejs

Getinginvasion

Ja, jag håller på att bli galen - rent ut sagt! Man får passa sig vart man sätter fötterna. Det går inte att ha fönstrena öppna, vilken jag upptäckte igår när Andreas fick jaga ut/smälla ihjäl säkert en 10 getingar som tagit sig in. I våran rum är det 2 fönster, jag öppnade det ena i går morse då luften tagit slut... Vi somnade om och när vi vaknade var det 3 getingar i ena fönstret och 3 i det andra. Dessutom flög det omkring några stycken i resten av huset. Jag är livrädd för getingar och kan inte släppa dom med blicken om jag ser någon. Dom borde rent ut sagt utrotas!

För övrigt har allt varit lugnt. Emil var jätteduktig på vägen ner. Vi fick stanna 2 gånger bara för lite amning. Jag o Andreas hade ju såklart ätit innan vi åkte. 41 mil var det exakt. Hoppas han är lika duktig på hemvägen. I morgon är det kalas här nere för Adam som fyller 6 år. Stora killen!

Har fått allergitabletter utskrivna då jag är allergisk mot pälsdjur... Och eftersom jag ammar så fanns det tydligen bara ett läkemedel som gick bra. Dom är hemska, tabletterna! Jag ska egentligen ta 2 om dagen, men jag känner att jag skulle klara mig på en halv. Har dock bara ätit en tablett om dagen hittills. Det är rena rama sömnmedlet. Jag går omkring som om jag gick i sömnen. Har inga problem med att bara lägga mig ner o somna. Lite otäckt. Tur att jag slipper dom sen när vi kommer hem.

Ikväll ska vi se på Arn och äta lite gott, ska slå omkull mig en stund tänkte jag innan vi intar våra positioner.
Trevlig lördagskväll!
Puss

Emil, skrivare och semester

Emil är bättre i magen nu och har dom senaste 2 nätterna sovit i 3 timmar åt gången. Det hurrar vi för! Han vaknar och vill ha mat, sen är han vaken en stund innan han somnar om. <3

Idag har vi köpt en skrivare! En Epson RX585. Jag är riktigt nöjd! Provat skriva ut några fina kort på Emil och det är precis som vilket vanligt framkallat kort som helst.



 



I morgon åker vi på semester ner till Gbg (Björlanda).
Back on sunday!

Kolik

Ja, det ser inte bättre ut. Om Emil inte sover så skriker han och är ledsen. Och om han inte skriker och är ledsen så måste vi hålla i honom hela tiden. Han sväjer hur mycket luft som helst och det spelar ingen roll om jag ammar honom eller ger honom bröstmjölk ur olika flaskor som reducerar luft. Jag har provat uteslutat mjölkprodukter, det blir bättre. Jag äter inte choklad och det har blivit bättre, men ändå inte bra. Jag äter fortfarande inga bönor eller lök eller nåt som bildar gaser. Finns det någon som har något tips? Vi har också provat sova med fönstret öppet lite så vi ska få in frisk luft, men inget verkar ju hjälpa. Vi vet att det går över.. men just nu är det väldigt jobbigt. Tycker så himla synd om skrutten! :s

Så är läget just nu. Ska höra med bvc på onsdag när vi ska dit om det finns något mer vi kan göra. Han får ju mini-fom men ja, läget blir ju inte bättre verkar det som.

Ska gå o byta av Andreas nu. 
Sov gott ni som får sova. :)
Puss   

En månad

^^

En månad idag! ^^

Hemma igen

Ja, nu har pappa Andreas äntligen kommit hem från göteborg. Skönt!
Helgen har varit jättebra! Emil har fått sina minifom-droppar och jag tycker nog att han känns lugnare!
Vädret har varit riktigt dåligt i helgen, så det blev ingen bebisträff. Inte heller blev det någon promenad med Sara o Miranda. Vi får ta det sen när vädret tillåter! :)
Idag har min faster, hennes man och mina kusiner varit på besök. Vi åt middag hos farmor och Emil fick massa kläder och en napp som det stod Emil på. :) Måste köpa mer kläder till Emil, han känns tyngre för varje dag och dom kläderna som var för stora när han föddes har nu blivit för små.
Ska snart börja planera för dopet också. Har ett litet dilemma där.. vilka vi ska bjuda. Andreas närmaste familj är ju inte så liten. Över 40 personer bara där. Ska vi bjuda dom allra närmaste, dvs, utan vänner osv.. då är vi redan bortåt
70 personer. Om vi skulle bjuda alla vänner osv.. ja, då är vi klart över 100. :s

Det visar sig.

Nu ska jag nog gå o sova..
Pussiluss

Grädde i pattarna

Ja, här sitter jag o bloggar och klockan är snart 4 på morgonen.. eller natten.. Emil har sovit en stund nu så jag ska väl passa på att gå o lägga mig. Skrutten har varit vaken sedan 12-tiden. Tur att han hade sin vaken-period då och inte mellan 4-7 som det ibland kan bli. Vi har köpt minifom-droppar idag så vi får se om det blir bättre. Har även varit o vägt skruttis också, han vägde hela 4800 gram. Han har alltså ökat 7 hg på en vecka.. jag fattar inte hur det går till. :s Ska dom växa såhär fort? Han har även ökat 1,7 cm i längd. Och nej, jag har inte grädde i pattarna som bvc-sköterskan sa. Okej, hon sa inte pattarna.. men ändå. :) Vi inhandlade en annan bröstpump idag. Vi har fått lånat en av Andreas syster (som hon inte använt), men den fungerade inte riktigt som jag ville. Den här dock är nog värlens bästa. :) Så idag har jag pumpat! ^^
Vi har även varit och hälsat på familjen Sundin/Hinz. Söt hon är lilla Nora. O gud vad liten! Emil var jättestor jämfört med henne o det är bara 9 dar emellan. ^^ Vi har bestämt att vi ska träffas i helgen, jag o Emil, Linda o Nora och Lena och hennes lilla Charlie. Andreas åker till Götebort i morgon och kommer hem på Söndag. Han ska jobba.. Jag o Emil åker ut till mina föräldrar o sover där. Ska bli så himla skönt att komma ut på landet! :)


Nej, jag ska väl krypa ner nu och sova en stund innan det är dags för skruttis att amma.
Puss o Hej

RSS 2.0