Jäkla läkare!

Vilken dag, fattar inte varför jag ens är uppe. Har sovit 4 timmar i natt.
Igår (läs fredag) morse kräktes Emil upp sin frukost.. När vi kom hem från sommarstugan som vi var vid igår, hann vi bara innanför porten och Emil kräktes i trapphuset.. och igår när han skulle få sin kvälls-välling så kom det också upp. Han hade fått feber. Vi började bli lite oroliga med tanke på vår senaste sjukhusvistelse i Borås. Det var ju inte så längesen.. och symptomen var domsamma, fast lite mildare. Vi åkte upp till akuten, för vi tänkte att dom skulle ta en snabbsänka iallafall. Det gjorde dom inte. Läkaren gjorde inte ens en ordentlig undersökning. Emil var såklart ledsen när han kom o skulle lysa i munnen och kolla i öronen. Läkaren verkade tycka att det var lite besvärligt så han kollade i ett öra o typ, lös i munnen en halv sekund - INTE EN CHANS ATT HAN KUNDE SE NÅGOT! (Jävla pucko, förlåt, men jag är så irriterad..) Vi sa; - Vi har trott att hans lösa avföring har berott på tänderna osv.. " Till svar fick vi; "Det tror jag är högst otroligt, det finns ingen forskning som visar att det skulle vara så".. Hepp.. o sen sa han; "Ni får tro vad ni vill. Han är iaf inte sjuk och vi kan inget göra, tack för mig".. och sen gick han! ... Så vi åkte hem.
I morse vid  vaknade Emil o var kokhet. Han fick välling o den kräktes han upp lite av. Vi ringde sjukvårdsrådgivningen och dom tyckte att vi skulle åka upp till akuten i Ludvika o få en snabbsänka. Vi gjorde det. Den låg på 52 och det tydde på att han antingen har ett virus eller att han är påväg att få en infektion. Doktorn, samma som vi hade på natten, kom in. Han sa "Vad kan jag göra?" ... Ja, tänkte jag, det är ju du som är doktor.. men sa inget. Sa att vi väntade på svar från sänkan. Sen sa han att han tyckte vi skulle åka upp till Falun och träffa en barnläkare eftersom vi verkade vara så himla oroliga.. Ja, tacka fan för det!
Vi åkte hem, ringde barnmottagningen i Falun o pratade med dom. Dom tyckte vi skulle komma upp o få saken kontrollerad. Så vi åkte upp.
Barnläkaren undersökte Emil NOGA! Lyste länge i öronen och dom kollade om han syresättningen till blodet var bra. Vi berättade våran lilla "historia" om Borås och att det var pga det som gjorde oss oroliga nu. Han började fråga frågor ang. vår vistelse där. Vi berättade att E hade haft 205 i sänka och att dom sagt att han haft en överskriden förkylning. Barnläkaden konstaterade att med ett sådan hög sänka så är det inte fråga om någon förkylning. "Röntgade dom lungorna? Röntgade dom bihålorna?" Nej, det gjorde dom inte. Så Emil har troligen, under våran vistelse på Borås sjukhus haft en bihåleinflammation. Iallafall, Emil hade öroninflammation på båda öronen. Ena örat var värre än det andra. Hur jävla dum får man vara på Ludvika akutmottagning? Jag ska ta o ringa upp dom i morgon och berätta vad den där läkaren, troligen AT-läkare som nyss börjat sin praktik, missat. Jag gör honom bara en tjänst! Att fela sådär är inte acceptabelt!
Alla ni som har barn o tänker åka till Ludvika akutmottagning, åk direkt till Falun istället! Där har dom iallafall barnläkare!
Jag är nog inte den enda som har råkat ut för det här. Tror numera att Ludvika akutmottagning är kända för att fela!

Jäsp. Jag måste nog sova nu.
Sov gott!


Jag är en vampyr



 Älskar denna version av "Jag är en Vampyr". Jag såg att Hassle släppt en skiva, den ska jag köpa!
Enjoy!

Home sweet home

Hemkomna i lördags, väldigt skönt att slippa flugorna! <3
I fredags tog jag o Jackie en sväng in tilll Skene och kikade på massor med tyger mm. Det var en stor lagerlokal med allt såntdär som hör syandet till. Jackie köpte lite olika mönster o en badrumsmatta till husvagnen o lite annat smått o gott, och jag köpte ingenting. ^^ Sen på hemvägen stannade vi till på en antik/loppis-butik. Damn säger jag bara! Jättefina stora valv o egyptiska figurer som kostade multum! Jättecharmigt faktiskt! Tidigningar från tidigt 1900-tal, gamla smycken, o massa massa massa mer saker. Tycker det är intressant med sån historia, hellre sånt än kungarna på 1700-talet lr liknande. Ja, kanske det blir fler småresor till antikbodar. ^^ Vem vet!

Hemresan gick förövrigt bra, vi stannade till vid sommarstugan o hälsade på mina föräldrar. Tror att jag och Emil ska åka dit i eftermiddag när Andreas ska jobba.
Idag ska vi också, eller iallafall jag, åka till gymmet o köra lite kondition och styrketräning. Jag har kommit på att det är väldigt nödvändigt för mig att träna styrketräning pga min värk jag har i ryggen titt som tätt. Jag har känt förr att det har förbättrat min sk. stelhet!
Ser även ut som att regnet hänger i luften.. trist! Men.. man får göra det bästa av dagen!
Nu ska jag ta och köra igång med dammsugarn. Lyssnar på massa Hassle-låtar, han är väldigt bra faktiskt! :) Emil står här o dansar för fulla muggar! ^^

Ha en toppendag alla! Det blir vad man gör det till! :)

Hassle


Flugsmällartävling!

Hoho i stugan, dags för en update innan läggdags.
Det har blivit tidiga kvällar för oss nattugglor. Vi har iprincip iallafall sovit före 24 varje kväll, och det hör inte till vanligheten må jag säga!
Idag har jag, Andreas, Emil och faster Wivica vart in till Kinna. Där fikade vi och sedan kollade vi runt i lite butiker. Mysigt!
Annars har vi spenderat dagen på hemmaplan. Det har varit lungt.
Flugorna fortsätter surra.. Igår när Wivica och Nadja (Emils kusin) hade flugsmällartävling, så hade dom sammanlagt smällt ihjäl 48 flugor på 10 minuter! Dom missade vårat rum, för där surrade det fortfarande omkring en 5-6 flugor.
Ett som är säkert är iallafall att jag INTE kommer sakna några flugor när vi kommer hem!
Hade egentligen planerat att åka hem på söndag, men troligtvis åker vi hem redan i morgon kväll. Vi känner att vi vill ha en dag hemma innan veckan drar igång på nytt!

Nej, nu ska jag surfa runt lite innan det är dags för bingen!
Sov gott på er!

Flugjävlar!

Tänkte skriva en snabbis innan jag kryper till kojs.
Jag känner mig allt annat än glad, fråga mig inte varför. Trött, irriterad, trött, trött och trött!
Och jag har nog även lite hemlängtan. Men det går bra!
Idag har vi.. varit och handlat - igen. Och nu ikväll åkte vi ut till campingen o grillade med Jackie o Magnus. Det var gott.
Annars har vi bara varit här hemma.. och inte gjort nåt speciellt alls!

Vi är invaderade av flugor. Så fort man öppnar fönstret så är det genast ett tiotal flugor inne.
Det blir ju inte bättre för att det blir så varmt i vårat rum heller. Vi kan ju visst ha fönstrena öppna, men då får vi ha flugjakt sen, vilket jag haft ikväll. Och jag, som vanligtvis är en sådan "djurmänniska" att jag inte ens kan döda en mygga, eller räddar insekter när dom flugit ner i vatten, har plötsligt blivit en kallblodig mördare och svurit åt flugjävlarna! Tror jag hade ihjäl en 10 stycken, utan att överdriva!

Inga planer i morgon.. vi får väl se vad som händer!
Sov gott nu alla, det ska iaf jag göra, UTAN surr!
Godnatt ^^ :)

Framme

Framme i Björlanda. Resan gick kanon! Vi stannade i Laxå och åt lite mat o sen körde vi raka vägen ner, resterande 25 mil. Emil var jätteduktig! Väl framme började min huvudvärk smyga sig på och det slutade i migrän, så igår vart det en tidig kväll!
Idag har vi inte gjort nåt speciellt alls, förutom att vi vart o handat. I morgon ska vi kika på kossorna.. ^^ kanske en fika vid ett ställe som heter Kvarnen, det ska visst vara jättefint där. Skulle tro att det blir en tripp till Lygnern camping också. Jackie m familj har sin husvagn där. Vädret här har varit fint idag, trots att det inte skulle vara fint. Vi hoppas på fint väder i morgon också!
Nu ska jag lägga mig o läsa lite!
Sov gott o dröm sött ^^

1000 gratis sms

Sitter här i vardagsrummet och ska snart packa i de sista kläderna i väskan. Idag åker vi ner till Björlanda igen och hoppas innerligt på att vi får slippa Borås sjukhus! Febertermometer och värktabletter är nedpackade så denna gång är vi förberedda även om det iallafall inte skulle hända något! Som sagt, vi hoppas vi slipper med några tråkigheter!
Vi kommer hem antingen på lördag eller söndag, vi får väl se. Kom på nu att jag nog ska boka en tvättid innan vi åker, så vi kan tvätta när vi kommer hem!

Dom som tänker skicka sms till mig kan förvänta sig ett svar! - Helt otroligt att jag har orkat ladda på telefonen. Nu hade dom ju en såndär drive att man får skicka 1000 sms gratis i 30 dagar om man laddar med en viss summa pengar.
Så mina vänner, jag har nu 1000 gratis sms och känner jag mig själv rätt så lär knappt en tredjedel gå åt för jag skickar sällan sms kan jag säga! (när jag väl har pengar på mobilen) Så nu får jag ligga i! ^^

Nej, nu ska jag packa vidare!
Ha det så gott!

Födelsedagspartaj

Snart bär det av till Snöån och där blir det partaj. Min far fyller 50 år den 16:e Juli och ska ha "trädgårdsfest" idag. Dom har satt upp ett partytält på gården och vi HOPPAS att det slipper regna! Iförsej gör det väl inget heller eftersom det är vattentätt, men man blir ju gladare om det är uppehåll! Eller hur? :)
Vi ska ta o bege oss till systemet o köpa en wiskey lr ngt annat drickbart i present. Emil har köpt ett par foppa-tofflor till morfar, för sånna hade han önskat sig! Bra sköna, men ack vad fula!
Hoppas alla får en toppen-lördag!

En kort update

När jag ändå sitter här kan jag väl passa på att uppdatera om det senaste som hänt.
I söndags hade vi kalas här hemma för Emils vänner. Miranda, Alicia, Kevin, Benjamin kom o firade hans dag. Alla ungar var jätteblyga o grät i början, men det gick över ganska snabbt! :) Tack för att ni ville komma o fira Emil. ^^
Lördagen före var vi på kalas i Krylbo. Min kusin Robert hade fyllt 30 och hans far 60. Åt jättegod mat och det var trevligt att träffa den del av släkt jag inte träffar alltför ofta.
Emil knallar numera förfullt och kryper nästan ingenting längre. Ser så gulligt ut när han knatar runt och ännu inte har den där riktiga balansen. Vi var också o vägde o mätte häromdagen och vikten nu ligger på 10450 gram och han är 77 cm lång. Som jag tidigare skrivit, säkert en 100 gånger, jag fattar verkligen inte vart tiden tar vägen!
Allt går så snabbt, nästan för snabbt. Det gäller verkligen att ta vara på den tid man har! Alltid!

Nej, nu ska nog krypa till kojs! Det är visst en dag i morgon också!
Sov gott alla! <3

Emils dag

    

Vi vaknade sekunder före Emil och började i stort sett sjunga så fort vi slog upp ögonen.
Tog över Emil i våran säng och sen fick han (eller vi) öppna lite paket.
Bondgård, munspel, filmer, pekbok och kläder var dess innehåll. ^^
Vi gick upp o åt lite frukost och sedan fick Emil bada med Andreas, men fick snart gå upp då han drog pappa i snoppen. (haha)
Efter en stund vart skrutten trött o somnade, vilket passade perfekt för våran del eftersom vi hade lite att stå i. Garnera tårtorna, plocka fram och förbereda.
Vid 2-tiden kom gammelmorbror, mormor, morfar, gammelmormor, gammelmorfar, gammelfarmor, moster och Jacob.
Fikade och öppnade presenter.
Vid 5 kom nästa gäng.
Farmor, Kusin Therese och Patricia o Therese sambo Rick o deras son Samuel, Farbror Louie o hans Fia, Farbror Peter och hans Millan o Emils kusin Hampus, Faster Jackie o hennes Magnus o deras barn (Emils kusiner) Liam, Noel och Eyla, och sedan Emils kusin Louise. Full rulle med andra ord!
När vi skulle fika hade jag gjort en egen liten tårta till Emil o trodde väl att han skulle kladda ner sig totalt, men där fick jag. ^^ Han petade lite på glacyren bara, sen var det bra. Skrutten då! ^^
Känns sorgligt på nåt vis att han fyllt ett år. Nu är han inte liten längre (jo han är liten men ni förstår säkert hur jag menar..)!
Emil fick jättefina presenter, tusen tack allihopa för en toppendag!

Emil 1 år!



Mammas o pappas hjärta har redan hunnit bli 1 år!
Grattis skrutten!


Hoppas alla får en bra dag!

RSS 2.0