Hej på er!

Som många vet spenderades förra veckan nere i Björlanda - Sätila. Det ligger mellan Borås och Göteborg. ^^ Vi har varit på Borås djurpark, vi har matat kossorna, åkt fyrhjuling, kikat runt lite, handlat och haft kalas för kusinerna o pappan i huset. En vecka går fort. :) Vi planerar att åka i December igen. Jag har hört att julmarknaden på Liseberg ska vara nåt alldeles extra - och såklart vill jag åka dit i kika! :)

Vi kom hem i söndags eftermiddag. Har hunnit träffa Sabina, Linda och Patricia sedan i måndags. Bra gjort tycker jag :) Jag och Emil ska i morgon, om det blir uppehåll - åka ut till Patricia, Mikael o lilla Eddie & plocka lite blåbär o lingon. Trodde aldrig jag skulle få med mig Emil hem idag när vi var där. Han mumsade o åt som bara den! Det som är så bra är att man bara behöver ta ett kliv från deras gård o vips har man hamnat i skogen! :)
Just nu står en äppelpaj i ugnen som svärmor ska få. Morfar skickade med lite äpplen hem från deras träd. Synd om allt ska ruttna. Finns ju massor med äppel-grejjer man kan göra. Mos, kräm, saft, paj.. muffins, kakor.. ja - massor som sagt!
Puss på er

Tjejkväll!

Igår kväll var jag för glad för att lägga in bilder :)
Vi kör nu istället!
Förrätten blev alltså en räkcocktail med smörstekt? franskbröd. Jag skippade vitlöken.
Sallad
Gurka
Tomat
Majs
Räkor
Citron
Dressing gjord på gräddfil, tomatpuré, majonäs & lite olika kryddor samt citronsaft.
Grekisk pyttipanna! Receptet hittar ni HÄR!
Gjorde också en enkel sallad till på: sallad, gurka, fetaost, mozarella och hushållsost. Allt tärnat!
Efterrätten blev en fruktsallad.
Äpple
Päron
Apelsin
Gröna vindruvor
Kiwi
Mango
Stjärnfrukt
Vi hade verkligen en jättetrevlig kväll! Det blev liksom lagom av allt och man blev inte så mätt att man var tvungen att knäppa upp byxorna - om ni förstår hur jag menar. Det var också lite av tanken bakom maten.
Sara vart dock lite på pickalurven på slutet där.. eller? :)

Grekisk pyttipanna

Hej på er!
Sitter här o väntar på att Andreas ska bli klar nångång.. jag ska nämligen iväg och köpa MASSOR med ingridienser till maten jag ska bjuda på ikväll. Jag, Camilla, Sara och Patricia har kört tjejkväll där "värden" lagar maten.. som halv 8 hos mig nivet? :) Ikväll ska vi vara hemma hos oss. A och E är utflugna och jag ser jättemycket fram emot ikväll!
 
Vi kör 3-rätters! :)

Förrätt: Räkcoctail m. egengjord dressing och vitlöksbröd
Varmrätt: Grekisk pyttipanna
Efterrätt: Exotisk fruktsallad & vispad grädde

Foton och recept kommer ikväll för den som vill ha! :)

Hoppas alla får en toppendag!


RSS 2.0