Sköna minnen ^^

 

Bebisträff ^^

Utan min bebis. Men den var ju med endå på sättovis! ^^
Johanna, Kevin o jag brummade iväg till Fanny, Niklas o lilla Alicia! O jag som tyckte Kevin var liten.. Släng dig i väggen Jenny! Så liten o så himla söt! O så mkt hår! :)

Annars är jag trött. Kevin var lite kinkig i natt, vaknade till då o då men stördes inte av det. Bara att vänja sig! :)
När dom hade åkt hem så somnade jag mellan 3 och 6. SKÖNT! O i "min" säng också. Våran dubbelsäng är ju så jäkla hård så vi har tagit in Andreas gamla 120-säng o ställt bredvid. Men eftersom Johanna skulle komma så bar vi in den i "lill-rummet".. Men i natt är den min igen! :)

Ska snart brumma iväg till mormor min. Morfar ringde för ett tag sen o ville att jag skulle kasta ut nyckeln. Andreas tyckte han skulle komma hit o kolla på hockey.. Leksand - Malmö.. O det var ju kul. Annars är han inte mkt till hälsapåare! :) Ikväll är det ju Det Okända och Riskförlossningar.. ^^ Gubbarna kan gott sitta här hemma!

Nej, bäst jag åker! :)
Pussiluss


image18


IKEA o Mammabyxor

Yes, idag bar det iväg till Örebro och IKEA. Mamma o pappa skulle dit så vi åkte snällt med. ^^ Nu har vi köpt en kökslampa. Det behövdes. En lampa till datarummet behövdes också o sen 2 fönsterlampor. 2 mattor, nån ljuslykta, stolsdynor och lite smått o gott. Bara sånt som vi behövde! :) Så nu, väntar jag på att golvet i köket ska torka så jag kan lägga på mattan. ^^ För övrigt ska jag dammsuga o torka golvet överallt annars också. Lite fint vill man att det ska vara när Johannapanna o Kevin kommer och hälsar på! ^^
Sen, åkte vi iväg till Marieberg och där hittade jag ett par mammabyxor. Jättesköna. Mamma hade lovat sen innan att jag skulle få en jacka av henne, men eftersom Johanna var så snäll o lånade ut sin så tyckte hon att hon kunde köpa byxorna åt mig istället. Tack mamma! Direkt vi kom till Johnny så bytte jag om. Stannade där på en fika innan vi åkte hem. Jag har fått vika in mina andra byxor eller haft en gummisnodd emellan knäppningen. Kunde ju vara kul att ha nån kortare top på sig också o inte bara dom här långa tunikorna.. ^^ Jag vart superglad iaf! Lindex här i Ludvika har nämligen slutat med sina mamma-kläder. Lite trist!

Vi åt jättegott idag också! Om ni nån gång åker till Örebro så kan jag varmt rekommendera Dannes restaurang vid järntorget! Jag har inte ätit så gott på väldigt väldigt länge! Pommes med fläskfilémedaljonger och bearneise-sås!
Man vart alldeles lagom mätt o ja, det var helt fantastiskt! ^^

Nej, nu ska jag lägga på mattan o försöka sätta upp lampan i taket! :) 

Puss o Hej

image17



 


Äntligen på bättringsvägen!

Idag har jag inte snytit mig hälften så mkt som jag gjorde igår! Hela näsan är röd o har börjat flagna. Men glad är jag för det! Jag vart glad över mitt lönebesked också. Jag fick nästan dubbelt så mkt än vad jag trodde jag skulle få. Nu ska jag laga min bil! ^^
Work today, work tomorrow!
Känns som dagarna springer förbi mig. Snart helg, sen måndag o då kommer Johanna till mig, plutten lämnar hon hos mormor o morfar o han kommer hit sen på tisdag! Jag längtar dit :) Sen på tisdag då ska jag upp på glykosbelastning.. På onsdag går vi in i v.16 och ska då åka o hälsa på Fanny och hälsa på lilla Alicia! Helgen blir väl lång o tråkig så länge ingen vill hitta på något! Nån? :) Jag bjuder gärna på fika hemma hos oss! Det är bara att anmäla sig! ^^
Hoppas på nån promenad om min svank vill. Jag har förjävla ont nu. :s Förstår inte varför!
Ska strax borsta tänderna o lägga mig med värmedynan under ryggen. Så himla skönt med värme. Det vill vi ha mer av! :)

Nae, nu ville visst min bättre hälft ha datorn.. ^^


 

image16

2004 - bästa året!




 


Mitt huvud sprängs i bitar

Ja, så känns det som iaf. Jag har haft ont i huvudet i snart 2 hela dagar. Jag är snorig. Jag har ont i käken. Jag har fått så himla ont i svanken. :( Det är inte alls bra med mig nu!
Igår förmiddag tog jag en promenad med Erika runt om i marnäs o det var faktiskt jätteskönt. Sånna blir det fler av, dvs om jag inte får ondare i svanken.
För övrigt så har jag inte fått fingrarna ur, o garderoberna står fortfarande kvar på samma ställe. Jag har heller inte orkar fixa någon förberedelse för fondväggen i sovrummet o inte heller gjort några förberedelser inne på toaletten för om-målning. Jag orkar inte!
Det enda positiva just nu är väl att Johanna var snäll o lånade ut sin jacka till mig. Den hade hon när hon var gravid o det var verkligen på tiden att fixa en jacka. Tänk vilka vänner det finns! :) Det andra positiva, eller egentligen kommer väl det på första plats, o det är ju att Fanny och Niklas fick en liten Alicia den 17/1. :) Så söt så!
Många mammor i Ludvika nu. Och fler blir det! ^^ 

Nej.. jag lär ta något att äta. Näsan droppar som en öppen kran. Så det blir till att tugga o snyta sig omvartannat! :s

Jaja, nog klagat!
Pussiluss

V. 14

I måndags var vi upp på ultraljud. Vi höll på att dö av nervositet. Men den släppte snart. Bebisen låg där inne o hade växt som den skulle. H*n rörde på sig och det såg så himla häftigt ut! Barnmorskan mätte 7 cm från huvud till stjärt. Huvudet mättes till 2 cm från sida till sida. Snacka om litet! Allt såg bra ut! Vi är lättade! Samma dag följde jag med min mormor på stan. Vi skulle kolla på en jacka åt mig då jag inte får igen min längre. Tarmarna har svällt ut magen så mkt så det ser verkligen ut som att jag skulle vara i 6-7 månaden! Mormor envisades med att köpa mina första bodys. 4 stycken fick jag. ^^ Dom är så himla små! Sen har jag lite kläder sen förut också.. känns lite konstigt att börja köpa kläder och sådan redan. Jag tror vi väntar några veckor tills nästa köp.
Mitt illamående har börjat avta och det är jag mer än glad över. Tröttheten är dock densamma. Men det blir nog bättre. Tjatat på mina föräldrar att dom ska köra hit min crosstrainer så jag kan börja motionera lite hemma. Skönt att gå ut o ta promenader nu också när snön smält bort och det är isfria gator!
När man läser på v. 14 på libero.se så ska bebisen vara 12 cm. Dom kan väl aldrig mena att benen är 5 cm? Eller? Endå säger dom ju att alla bebisar växer likadant fram till en viss vecka. Det är väl så olika det där kan jag tro.. Btw så ligger Fanny inne på BB nu. Vi väntar med spänning på att hon ska skicka iväg ett sms så vi får veta hur det gått. ^^

För övrigt. Jobbat idag. Fått mycket gjort. Sökt lite jobb också. Ska gå mer resten på fredag. Sen får vi hoppas på det bästa! ^^

Jag är ledig hela helgen vilket jag ser fram emot. Andreas jobbar dock. Men jag tänkte ta tag i lite saker här hemma... Jag har äntligen fått min sideboard flyttat till "lilla rummet" där jag planerar min "walk-in-closet" av enklare stil. Garderoberna som står i "data-rummet-kombinerat-sitta-och-prata-rum" ska plockas ur och också flyttas till "lill-rummet". Skönt att ha allt på ett o samma ställe. ^^ SEN, är det dags att börja spackla ena väggen i sovrummet och slipa den så att jag nån gång kan få upp min fondvägg. Och sen, ska jag slipa väggarna i badrummet så jag kan börja måla om.. Sånt som man bara vill ha klart efter att man knäppt med fingrarna. Jag vill ha nya gardiner till vardagsrummet. Drygt med 3 fönster.. :s Vill ha nya gardiner till köket. Vill ha kuddar till köks-soffan och massa fina lampor och massa ljus o myspys. En sak i taget..


Nu ska jag bege mig in i köket o ta itu med diskhögen. Sen blir det att göra matlåda till i morgon! ^^
Pussiluss



V.12

Fostret är nu ungefär lika stort som ditt lillfinger ca 7 cm i sitthöjd och väger runt 13 gram. Barnets huvud blir rundare i formen. Det kan gäspa, suga, svälja och ta upp vissa näringsämnen genom sina små matsmältningsorgan. Det kliar sig, och sträcker på hela kroppen och kan snurra runt. Barnet övar sig på rörelse för livet utanför livmodern. Moderkakan tar över produktionen av hormoner runt den här tiden. Med hjälp av en doppler kan man nu höra hjärtljuden hos barnmorskan. Hjärtat slår väldigt fort. Läpparna rör sig när fostret övar sugrörelser. Tårna och fingrarna är fullt utbildade. Armarna har den rätta längden i förhållande till kroppen och naglarna börjar växa.
Revbenen och ryggraden börjar att hårdna och barnet rör sig kraftigt. Man kan börja känna fosterrörelser och man kan märka att fostret reagerar när man tar på magen. Yttre könsorganen har utvecklats så att man tydligt kan se skillnad mellan pojke och flicka. Fostrets hjärna har samma struktur som det kommer att ha vid födseln men inte samma storlek.
Hjärnan inleder nu ett kritiskt utvecklingsstadium som varar till vecka 18.


Träning

Det var på tiden må jag säga! Jag går omkring o känner mig som en uppblåst ballong. Tarmarna spökar ju såhär tidigt i graviditeten. Man är hård i magen och blir sugen på massa onyttigt. Om man lägger ihop det.. att vara sugen o äta onyttigt samt vara hård i magen, ja, då är man en ballong! Jag tröttnade på det idag o sitter just nu hemma hos mina föräldrar och vilar efter en halvtimmes träning på crosstrainern! Det var skönt må jag säga! Det är så himla skönt att bara poppa den bästaste musiken av alla o bara få svettas! Jag måste ju tänka på att röra mig nu, både för min egen skull o även för bebisens.

Nu ska jag vara lite social innan jag brummar hemmåt till älsklingen som säkert är helt död efter 10,5 h jobb.


image13

2005 ^^

Bebis 2008

Som dom allra flesta kanske fattat så väntar vi alltså smått. Vi har gått in i vecka 12 och jag mår inte alls bra! Kväljningarna har gått från ja, just kväljningar, till spyor. 2 ggr i dag har det kommit upp. BLÄ!
Igår var vi på inskrivning och alla värden var bra. Nästa vecka ska jag på akupunkturbehandling. Får se om det ger nåt bot mot illamåendet. Veckan efter det ska vi på ett ultraljud. Spännande. Jag vet inte vad jag gör om det vore negativt. Jag orkar inte med ett till missfall nu! Vi har ju iofs sett hjärtat slå redan och det första ultraljudet visade att bebisen bara var 1,5 cm från huvud till stjärt. Nu bör bebisen vara kring 6 cm.. Det går fort!
För övrigt har jag huvudvärk och nacken/axlarna spänner och gör ont. Jag ska fjäska åt mig lite massage sen! :) Ett bad skulle inte sitta fel det heller. Så får det nog bli! Ledig hela helgen! Skönt! ^^ Fika med både Fanny o Magda i morgon då.. Fanny btw, väntar också sitt första barn och kan kläcka när som helst. :) Min bästaste vän Johanna var in på mitt jobb idag och visade upp sin lilla Kevin. Så himla söt! Tänk vad små dom är! ^^ Och tänk att man själv varit så liten! Helt sjukt! I sommar är våran plutt beräknad iaf. Och om man ska gå på den veckan och dagen jag är i idag så är BF den 22:a Juli. Men vi blir säkert framflyttade. :)

Jag ser knappt min bättre hälft längre. Om han inte jobbar så jobbar jag eller så är han ute o brummar med bilen, som förövrigt måste besiktas och lagas.. *suck*

Nu ska jag göra varma mackor i ugnen med tonfisk på!!!

Puss

RSS 2.0