Julklappar

Igår var det ju egentligen meningen att jag och Patricia skulle åka till Borlänge o köpa lite julisar o även köpa skjorta till Andreas och något till mig som vi ska ha på oss på bröllopet på lördag. Men eftersom dom hade varnat för blixthalka och snö, så kände jag att det inte var värt att åka. Jag hade ju dessutom jobbat o var dötrött. Tänkte att idag skulle vara en bättre dag.. minst sagt! Det kom aldrig någon snö igår och det var inte så halt ute heller. Regn! Men idag när jag slog upp ögonen var det kristallvitt ute och snön öste ner. Yes. ^^ Hur skulle detta gå? Men det gick! Jag, systeryster o Patricia brummade iväg till Kupolen. Hittade en svart skjorta med nåt mönster på, fin! Själv hittade jag en lite-längre-glittrig-top med långa ärmar. Tjusigt! Dessutom köpte jag 2 av Andreas julklappar. Skönt! Hittade även till mormor o syster. Klappar till kussefinerna är redan klara... men vad ska pappa, mamma och morfar få?.. :s Funderar på nåt roligt sällskaps-spel. Dom har ju husvagnen nu som dom åker runt i (kanske inte på vintern dock..) och det kan ju vara lite mysigt att spela lite spel. Dessutom är dom ju för det mesta ensamma därute i skogen. Måste ju vara lite tråkigt emellanåt. Morfar då? Han fick strumpor förra året, kul att få det igen? Han får nästan alltid samma sak.. långkallingar, vantar, choklad.. Jag köpte Van Gils till morfar för 2 år sen, den står kvar. Det är bara jag som är där o nallar av den ibland. Jag älskar den parfymen! ^^ Ett par nya tofflor kanske? Någon som har förslag? Min morfar är jämt ute, arbetar alltid med något.. och om han är inne så löser han korsord. (han brukar också få korsordstidningar typ varje jul...)  Vissa personer är svåra att hitta på något åt. Kom med förslag någon, snälla! :) 

Andreas fyller år snart också.. funderar lite på hur jag ska dela upp allt. Kanske ska hitta på något då istället för att få nån sak? Sist skulle vi ju gå på bio men det blev aldrig av.. haha. Förrästen så fick Andreas sin första P-böter idag! HAHAHA! Första dagen efter körkortet. Jag log lagom! ^^


Nu ska jag surfa vidare!
PUSS


image10

Körkort ^^

GRATTIS ELIN TILL DITT KÖRKORT! :)

image9


(samma dag som Andreas o allt, lite kul! :) )

Körkort ^^

image8

Idag! Äntligen!
Hjärtat har äntligen fått sitt efterlängtade körkort! Är så glad så glad! Så idag när jag kom hem hade jag ställt bilen intill trottoarkanten. Andreas skulle åka till sin mamma på en gång så jag gav honom nyckeln o ställde mig o kikade på honom när han körde iväg. Det är så kul med en som övningskör.. för av någon konstig anledning (inte så konstigt egentligen) så påpekar dom minsta lilla man gör. Och det har jag fått stå ut med länge! Men idag när älsklingen körde iväg så blinkade han minsann INTE när han skulle lämna trottoarkanten o köra ut i vägen... så när han sedan ringde mig så var jag ju bara tvungen att påpeka detta! "Äh, det gör man ju bara när man övningskör". Haha!
Jaja, skönt att det gått vägen nu och att han valde att ta sitt kort!
Stolt! ^^

Pussiluss


 

Snart är det advent! :)

Är fortfarande inte helt frisk. Jobbigt. :( Snorig och hosta, men den värsta hostan är faktiskt över!
Längtar för övrigt som en tok till advent. Har velat plocka fram adventsljusstakarna länge nu. Men idag fick jag nog på att vänta. Åkte över till Annelie och tog en kopp te, och jag vart alldeles upprymd när jag såg att hon hade plockat fram sina adventsljusstakar och pysslat.. Om hon har gjort det, då kan jag också göra det tycker jag! :) Jag såg några andra hus som också hade plockat fram sina stakar. Så ikväll när jag kom hem drog jag fram snabeldraken och sedan åkte stakarna upp! Så mysigt så! :) Nu ska jag bara bädda rent i sängen o ta en dusch. Hur underbart är det inte att krypa ner i en nybäddad säng efter en varm dusch?! :) Ska prova att göra Leilas krukost senare också. Verkar himla smarrigt. Har dock ingen cognac, men vad gör det om 100 år :) (jag har fått "vad gör det om 100 år" - på hjärnan..)  Annars, är jag ledig i morgon o tänkte åka till Borlänge o inhandla lite julklappar. Andreas får inga dyra saker iår. Dock blev jag förvånad när han sa att han önskade sig en wok-panna och en kokbok. WHOOT!? Inget att klaga på, jag blev riktigt glad! :) Antingen smittar min matlagning av sig på honom eller så har han fått fnatt. Idag har jag btw griljerat en skinka och gjort tomtegröt.. jag blev så himla sugen! :) Tomtegröt med lite sirap och kanel på! Mummelimumma! På söndag kommer familjen och dricker glögg hos oss. Ska bli himla mysigt! Ska passa på att prova baka Leilas saffrans-skorpor då. Låter himla gott! :)
Så är det! ^^

Nog för idag!
PUSS


image7

Besök

Klas-kusinen sov hos mig i natt då Andreas jobbade jouren på sitt jobb. Klasen har ju bara 2 minuter att gå till skolan från mig, så det var ju lite därför också. O eftersom hans syster Klara sovit hos mig redan, så måste det ju vara lite rättvist också:) Ungar..
Jag har för tillfället hostat mig igenom flera nätter och inte sovit bra alls. Jag börjar bli skapligt trött på att vara sjuk nu! Jag är dock ledig idag, i morgon och på torsdag, så jag har ju iaf lite tid att friskna till! Johanna kommer till mig idag, och faktiskt när som helst. Väntar bara på att ringklockan ska plinga. (om den nu gör det, den brukar fungara - ibland) Ska bli kul att få lite besök :)
Väntar också på att Andreas och pappa ska komma hem med kökssoffan. Kom på att det blir mycket mysigare i köket med en kökssoffa. Passar så bra in i våran gamla längenhet. ^^

Nej, jag ska väl ta o ringa Johanna o höra vart hon tog vägen. :)

Hej svejs

image6

Möhippa/Svensexa

Sara, Tomas och jag hade planerat lite inför Patricia och Mikaels möhippa/svensexa. Dom ville ha en pinsamsfri och lugn en.. och så fick det bli. I går förmiddag kom Sara till mig med diverse saker o vi började fixa iorning allt. Tomas kom förbi sen också. Sen vart vi hungriga o åkte till Ludvika Pizzeria för att mätta våra magar. O när vi sitter där o pratar om hur allt ska gå till under kvällen, vilka kommer in då? Jo, självaste brudparet. YEAH, lyckat.. Men det gick bra. Vi spelade på som ingenting o drog några vita lögner för att inte få dom så misstänksamma. Ja menar, Patricia o Sara är bästa vänner.. och jag o Sara har ju inte umgåtts så himla mycket överhuvudtaget, förutom en fika då o då.. Varför skulle vi tillsammans åka ut och äta bara sådär? Hon såg allt fundersam ut. Hur som helst.. för att minska Patricias fundersamhet yttligare ringde en annan kompis (Camilla - som också skulle vara med sen på kvällen) och frågade om hon fick komma o fika hos Patricia senare under dagen. Det fick hon. Camilla kom till Patricia vid 3-tiden.. och jag o Sara stormade in vid halv 4 o satte på Patricia en ögonbindel, Saras gamla spetsgardin och en tiara. Snyggt! Tomas - som redan var hemma hos Mikael o Patricia spelade med när vi kom dit o våldgästade. Mikael såg helt frågande ut. ^^ Han visste ju inte alls att Tomas - som sagt att dom skulle dricka öl och spela tv-spel den kvällen - skulle kidnappa honom också o köra iväg. Vi tog Patricia med oss i bilen, åkte runt lite, hämtade upp Mikaels syster och fortsatte till en massör. Vi lämnade av Patricia hos massören o åkte hem o fortsatte fixa ordning. :) Mikael fick åka på Laserdome. När hans ögonbindel togs av stod han där med ett vapen. ^^Stackarn! :)
Sedan hämtade vi upp Patricia, på med ögonbindeln, åkte hem hit. Mikael o hans grabbgäng kom också hit sen. Mikael o Patricia satt i varsin soffdel med ögonbindlar o hade ingen aning om vart dom var eller att dom ens var här ihop.. och inte visste dom vilka som var här heller. Stackarna! Sen togs ögonbindlarna av. Vi drack bål o åt lite snittar, pratade o hade trevligt. Sen, kom tjejerna som höll i sexpartyt. Mycket flumm och skratt! Kvällen fortsatte med leken "Vem gör vad". Intressant att se vem som gör vad.. :)
Vid nio-tiden begav vi oss till Chinatown. 13 st var vi vid bordet. ^^ God mat! Sen avslutades kvällen med hemgång. Lungt o pinsamsfritt, som dom önskade :)

Jag är fortfarande sjuk! Nu har det gått över till hosta. Jag hostar hela tiden! :( Mitt huvud sprängs snart. Jobbar mina timmar i morgon, sen är jag ledig och jobbar inte förrän på fredag! Johanna - min hög-gravida bästis, kommer och hälsar på mig på Tisdag! Bara 2 veckor kvar nu.. vilket betyder att bebis faktiskt KAN komma när som helst. Herrejissus! :)

Systra mi har åkt bort till New York i en vecka - med skolan! Inte 17 fick vi åka till New York med skolan. :s Orättvist tycker jag! Hoppas hon får kul iaf!

Nej, nu ska vi åka till Willys o handla..

Hejhopp!

Sjuk! :(

image5

Work today. Har varit roligt!
Dessvärre började jag känna mig sämre på eftermiddagen. Jag låg under filt i sängen o zappade på tvn hela eftermiddagen. Frös som en isbit. Skjutsade Andreas till sin mamma o själv åkte jag till mormor. Vart varm o svettades som bara den medan hela halsen rosslade. Ont ont! Feber! Har svårt att svälja också. Hur kan allt komma så snabbt? Jag är ju aldrig sjuk! Bättre att vara sjuk nu än att bli sjuk under jul-rushen! Det vore ingen höjdare!!


Jag börjar bli störd på några saker, och det är följande; 
Personer som tar för givet att jag ska finnas för dom när dom själva vill det.
Personer som enbart tänker på sig själva och inte visar den minsta uppskattning till någon annan.
Personer som enbart tycker synd om sig själva. (Det blir ju vad man gör det till...) Det finns inget dåligt som inte för något bra med sig!!

Yes, det är precis vad jag irriterar mig på nu! Och sen får väl var och en ta åt sig.. om dom ser det som ett hot!

Så, nu har jag spytt ur mig lite galla. Det får räcka för ikväll! Godnatt!




     


Fars-dag!

Wivica o ungarna åkte hem i går morse. Städa städa. Dammsuga, torka golven, diska och bädda rent. Tjusigt blev det. Andreas började jobba 3 med ett 24h-pass framför sig. Mormor o Solveig kom o hälsade på. Fick en amaryllis som väntar på att slås ut. Ska bli spännande att se vad det är för färg! :) Senare kom Maria o Ola på inspektion av lägenheten. Fikade lite till. Fick en bukett med rosor. :) Nu är det blommor överallt nästan! ^^
Sen hämtade jag kusin Klara som sov hos mig inatt. Lite läskigt att vara hemma själv i så stor lägenhet. :s
Kollade på askungen o åt glass. Mumsigt. ^^
Idag är det fars-dag. Vi träffades nere hos mormor o fikade lite. Alla papporna fick lotter o vann nån krona här o där. ^^

Längtar så sjukt mycket till advent! :) Såhär jul-kär har jag nog aldrig varit! :)

Puss o Hej

image4


Snart är det Fredag! ^^

Work work today!
Trött o seg förövrigt. Har inte rört på fläsket heller på några dagar.. Det har varit så himla mycket att tänka på med flytten, främmande o allt. Men det är bara att ta igen det! Nästa vecka är jag på rätt spår igen! ^^
Åkte till mormor för att ta mig en kopp kaffe o landa lite. Då kom grannen hennes in o sa att jag skulle köra ner bilen till hans garage. På med dom nya bromsbeläggen. Tusen tack flera gånger om! Så nu är dom på iaf! Snart dags att boka besiktningstid. Fick en som jag avbokade eftersom jag var 100 % säker på att bilen INTE skulle gå igenom. Jag har ju enda till Februari på mig. Jag ska köpa bromsskivor till min pärla också innan jag besiktar den. Det är lika bra! Man ska ju sköta om det man har. :) Önskar jag kunde lite mer om bilar. Vad gör jag om jag får punktering mitt i natten och inte har något batteri i telefonen. Kan jag byta själv? Neej! Jaja, ett senare projekt! :)

Nu ska jag gå o stoppa in en varm macka i ugnen. Mumma!

Puss o Heej!


image3

Snö snö snö

I morse när jag slog upp ögonen möttes jag av snö. Min absolut första tanke var; Stackars Andreas. Uppkörning idag o allt. Tyvärr gick det inte så bra. Alla som hade uppkörning idag kuggade tydligen.. iaf dom som hade samma lärare. Kuggade för en skitsak också. Himla typiskt. Bättre lycka nästa gång!
Idag har jag hämtat manualen till tvättmaskinen, äntligen! Sen har jag o Amanda vart till dollar o köpt presenter. Passade på att köpa en snö-borste också. Morfar har bytt till vinterdäck på bilen. Fick en kaffebryggare av mormor samt en adventsljus-stake. Jag bara längtar till advent! Jag ska ta hem en köks-soffa, byta till röda band till gardinen, sätta upp ljus-stakar, stryka en duk att ha på bordet, hämta mina röda stolsdynor. Den här julen tänker jag njuta av! Jag tänkter tillochmed sätta upp julgranen efter Lucia! (Hos mamma o pappa klär vi granen dagen före julafton..)  Krypa upp i soffan med en kopp glögg och en filt, lyssna på lite mysig julmusik och tända lite ljus! Pepparkakorna får man ju inte glömma! :) Nån som vill uppleva detta med mig? Karln min är inte så mycket för julen o myspys med glögg! ^^
Annars har dagen varit bra! Adam har lekt med sina leksaker och badat dom i en skål med vatten. ^^ Olivia hade sedan ner samma skål från diskbänken ner på golvet. ^^ Ungar! Torka torka!

I morgon är det jobb o nya tag! :)
Pussiluss


image2

Hamburgetajm

Nu har även jag skaffat en blogg. Hade nogg.se förut men eftersom alla andra numera har en blogg.se så var ju jag också tvungen att skaffa mig en! ^^ (Nya modet näst efter facebook.)
Ska strax bege mig in i köket och brassa på några hamburgare. Andreas syster är här o hälsar på oss (helt sjukt att dom faktiskt sover hos oss, o det är så himla kul) med sina 3 söta barn! Adam 5, Olivia snart 3, och lilla Tobias snart 3 månader. Dom sover nu, så vi vuxna ska unna oss lite god mat, barnledighet och prata vuxenprat. ^^ Andreas ligger i soffan o håller på att däcka av. Klockan är halv 9 på kvällen så jag är lite förvånad att han är så trött.. o andra sidan gick han upp kvart över 7. Han har uppkörning i morgon.. så han ville vara trött ikväll så att han kan gå upp tidigt i morgon utan att känna sig trött. Orolig är han dock, då vädersnubbarna sagt att det ska vara blixthalka o snö. Jag tror på han iaf! Gud vad skönt det skulle vara om han nu fick sitt körkort.. så slapp jag agera chaufför! :)

Nu blir det hamburgetajm! ^^



image1


RSS 2.0