Kaos-semester!

Vilken semester vi fick. Som tidigare skrivet så vart ju plutten dålig o kräktes en del. Feber hade han, hjärtat slog i hundranittio och vi fick duscha honom flera gånger. Tillslut fick Andreas nog och ringde till jourcentralen i Skene. Klockan var 20 över 7 på onsdagkvällen och vi fick komma på en gång då doktorn som jobbade slutade 8. När vi väl kom dit tog dom temp, sänka och kikade i öron och hals.

Febern låg på 39 och snabbsänkan på 160. (Snabbsänkan dom tog går bara till 160, men kan vara betydligt högre om man tar en vanlig sänka). Vi blev tillsagda att åka direkt till Borås sjukhus.
Allt vart så panikslaget då vi först ville åka o byta bil och hämta kläder. (Vi hade lånat Andreas systers bil då jag hade tvättat klädseln till bilbarnstolen eftersom Emil spytt ner den. Den hade torkat men jag hade inte hunnit med att sätta på klädseln igen) Doktorn tyckte inte vi skulle åka o byta o hämta grejer utan åka DIREKT till sjukhuset.
Panik panik! Hur hittar man i Borås när man aldrig varit där? Men allt gick bra o vi kom fram.
Väl framme tog dom återigen sänka, temp, klämde o kände o kollade även öron o hals. Sänkan låg på 205! Är man frisk ska sänkan ligga under 6! Vi blev inlagda.

Andreas fick åka tillbaka till Björlanda (till A´s syster) och hämta kläder o byta bil. Under den tiden satte dom in en dropp-nål i foten för att injicera antibiotika. Först skulle dom sätta nålen i armen, men såklart stack dom fel 2 gånger. Har aldrig varit med om liknande. Emil bara skrek o skrek o tog i för kung och fosterland för att komma loss. :( Fick ligga på sängen och hålla fast honom. Kände mig verkligen som den elakaste mamman i världen! :(

När allt var klart fick vi ett eget rum. Kändes skönt! Trötta var vi och inte hade vi ätit sen förmiddagen. Klockan blev väl närmare 12 på natten innan allt var klart. Sen kom nästa pass. Urinprov - för att se hur uttorkad han var. Vi försökte få i honom vätska men skrutt ville inget ha. Sen la dom en binda i blöjan och den bindan skulle bytas en gång i halvtimmen tills det att han kissat - annars skulle det bli bakterier mm och provet kunde inte tas. En fick sova o en fick byta binda o så skiftade vi hela natten.

Klockan halv 11 dagen efter hade han kissat.
Provet visade att han var uttorkad - vilket inte var så konstigt eftersom han inte fått behålla varken mat eller dryck.
Torsdagen var trots allt okej. Allt som Emil fick i sig fick han behålla! Sänkan hade sjunkit från 205 till 196 efter första kuren antibiotika. Han åt gröt på kvällen och fick i sig vätska och hade ingen feber - skönt! På natten när dom kom o skulle ge honom en till kur med medicin så vart han ledsen o skrek o grinade. Vi antog att han var hungrig och personalen kom in med en flaska välling. Emil ville inte ha välling utan fortsatte grina.
Då gick Andreas ut och bad om lite gröt och det var väl tur det. Det tog slut på ett nafs och Emil somnade om! Vi fick även in en extrasäng på rummet så att båda fick sova - för egentligen var det bara en förälder som fick sova. Och den natten sov hela familjen som stockar!

O sen i fredags så togs droppet ur och sänkan hade sjunkit till 86! Vi blev utskrivna från sjukhuset vid lunchtid och fick hämta ut penicillin. Sen åkte vi tillbaka till Andreas syster - som även har ett namn - Wivica. Vi åt och fikade lite och sen åkte vi hem!!
Hemkomna vid midnatt och Emil vart helt till sig när vi kom innanför dörrn! Så glad han var! :) Kröp omkring överallt o stojjade. Lilla skrutten! <3 För oss var det bara att ta en dusch o krypa ner i en nybäddad säng - snacka om ett skönt avslut på dagen!


Det var våran semester det!
Men vi gör ett nytt försök och åker ner igen i mitten/slutet på Juli.

Och Emil hade fått en bakteriell hals-och-luftvägsinfektion. Måste ha legat o grott.. eftersom han var febrig o snorig o kräktes för 2 veckor sen också.
Nu ska han äta medicin i en vecka o sen hoppas vi att han inte blir sjuk igen!




Kommentarer
Postat av: Erika

Men fy stackare.. Vilken semester! Vilken tur att lilla Emil blev frisk tillslut!

2009-06-21 @ 15:24:07
URL: http://tussilagard.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0