Jäkla läkare!

Vilken dag, fattar inte varför jag ens är uppe. Har sovit 4 timmar i natt.
Igår (läs fredag) morse kräktes Emil upp sin frukost.. När vi kom hem från sommarstugan som vi var vid igår, hann vi bara innanför porten och Emil kräktes i trapphuset.. och igår när han skulle få sin kvälls-välling så kom det också upp. Han hade fått feber. Vi började bli lite oroliga med tanke på vår senaste sjukhusvistelse i Borås. Det var ju inte så längesen.. och symptomen var domsamma, fast lite mildare. Vi åkte upp till akuten, för vi tänkte att dom skulle ta en snabbsänka iallafall. Det gjorde dom inte. Läkaren gjorde inte ens en ordentlig undersökning. Emil var såklart ledsen när han kom o skulle lysa i munnen och kolla i öronen. Läkaren verkade tycka att det var lite besvärligt så han kollade i ett öra o typ, lös i munnen en halv sekund - INTE EN CHANS ATT HAN KUNDE SE NÅGOT! (Jävla pucko, förlåt, men jag är så irriterad..) Vi sa; - Vi har trott att hans lösa avföring har berott på tänderna osv.. " Till svar fick vi; "Det tror jag är högst otroligt, det finns ingen forskning som visar att det skulle vara så".. Hepp.. o sen sa han; "Ni får tro vad ni vill. Han är iaf inte sjuk och vi kan inget göra, tack för mig".. och sen gick han! ... Så vi åkte hem.
I morse vid  vaknade Emil o var kokhet. Han fick välling o den kräktes han upp lite av. Vi ringde sjukvårdsrådgivningen och dom tyckte att vi skulle åka upp till akuten i Ludvika o få en snabbsänka. Vi gjorde det. Den låg på 52 och det tydde på att han antingen har ett virus eller att han är påväg att få en infektion. Doktorn, samma som vi hade på natten, kom in. Han sa "Vad kan jag göra?" ... Ja, tänkte jag, det är ju du som är doktor.. men sa inget. Sa att vi väntade på svar från sänkan. Sen sa han att han tyckte vi skulle åka upp till Falun och träffa en barnläkare eftersom vi verkade vara så himla oroliga.. Ja, tacka fan för det!
Vi åkte hem, ringde barnmottagningen i Falun o pratade med dom. Dom tyckte vi skulle komma upp o få saken kontrollerad. Så vi åkte upp.
Barnläkaren undersökte Emil NOGA! Lyste länge i öronen och dom kollade om han syresättningen till blodet var bra. Vi berättade våran lilla "historia" om Borås och att det var pga det som gjorde oss oroliga nu. Han började fråga frågor ang. vår vistelse där. Vi berättade att E hade haft 205 i sänka och att dom sagt att han haft en överskriden förkylning. Barnläkaden konstaterade att med ett sådan hög sänka så är det inte fråga om någon förkylning. "Röntgade dom lungorna? Röntgade dom bihålorna?" Nej, det gjorde dom inte. Så Emil har troligen, under våran vistelse på Borås sjukhus haft en bihåleinflammation. Iallafall, Emil hade öroninflammation på båda öronen. Ena örat var värre än det andra. Hur jävla dum får man vara på Ludvika akutmottagning? Jag ska ta o ringa upp dom i morgon och berätta vad den där läkaren, troligen AT-läkare som nyss börjat sin praktik, missat. Jag gör honom bara en tjänst! Att fela sådär är inte acceptabelt!
Alla ni som har barn o tänker åka till Ludvika akutmottagning, åk direkt till Falun istället! Där har dom iallafall barnläkare!
Jag är nog inte den enda som har råkat ut för det här. Tror numera att Ludvika akutmottagning är kända för att fela!

Jäsp. Jag måste nog sova nu.
Sov gott!


Kommentarer
Postat av: Anonym

åjdå :/ dessa läkare vi har här i ludvika har ingen som hellst erfarenhet eller kunskap om att ta emot barn. Efter alla dessa gånger som vi varit upp och fått fel medicin,fel "diagnos" och ett förjävligt bemötande så åker vi direkt till falun.

Får jag fråga vilken dr ni var till?

/alexandra

2009-07-30 @ 22:03:53
URL: http://vra.blogspot.com
Postat av: Jenny

Usch, ja det gör ni verkligen rätt i, vi ska också göra det i fortsättningen!

Ingen aning om vad han hette, men han var asiat, kanske i 30-års åldern. :s

2009-07-30 @ 22:52:17
URL: http://spirelli.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0